Toivoa ja tekoja -tilaisuus Varkaudessa

Spread the love

Ilmastonmuutos ja muut ympäristöongelmat herättävät monissa ahdistusta ja epätoivoa. Kuinka näitä vaikeita tunteita voisi kohdata ja käsitellä? Kuinka voisi herättää ja ylläpitää toivoa ja tulevaisuuden uskoa? Yritykset ja yhteisöt voivat luoda toivoa tekojensa kautta. Niiden on tärkeää tunnistaa ja hallita omia ympäristövaikutuksiaan. Yrityksillä voi olla myös merkittävä rooli ympäristöongelmien ratkaisussa.

Tutkija-kirjailija Panu Pihkala saapuu Toivoa ja tekoja -tilaisuuteen Varkauteen ja käsittelee puheenvuorossaan ympäristöahdistusta ja -toivoa. Tilaisuus järjestetään Varkaudessa perjantaina 7.6. klo 9-12 Navitaksen kokoustila Ankkurissa, os. Wredenkatu 2.

Pihkala on ympäristötutkija, kirjailija ja teologi, joka tunnetaan etenkin ympäristöahdistuksen tutkijana. Hän on kirjoittanut aiheesta mm. teoksen Päin helvettiä, joka on ensimmäinen suomenkielinen teos ympäristöahdistuksesta. Pihkala väittää, että vaikeita tunteita on uskallettava käsitellä kotona ja työpaikoilla, jotta voimavarat voivat lisääntyä. Yrityksille ja muille toimijoille on olennaista onnistua viestittämään realistista toivoa.

Kaikille avoimessa maksuttomassa Toivoa ja tekoja -tilaisuudessa tuodaan esille myös alueen yritysten ympäristötekoja ja keskustellaan yritysten roolista kestävän tulevaisuuden tekijöinä. Julkisten toimijoiden ja organisaatioiden ympäristövastuullisuutta esittelevät Varkauden kaupunki, Navitas Yrityspalvelut ja Savon koulutuskuntayhtymä.  Yritysten ympäristövastuullisuudesta ovat kertomassa Andritz Oy:n, Clean Flame Oy:n,  Kiinteistö-KYS Oy:n, Varkauden seurakunnan sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun edustajat.

Tilaisuus järjestetään Varkaudessa Navitaksen kokoustila Ankkurissa, os. Wredenkatu 2, Varkaus.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Savon koulutuskuntayhtymän Ympäristöosaamisesta alueellinen menestystekijä -hanke, Navitas Yrityspalvelut, KierRe-hanke ja Varkauden seurakunta.

Jätä kommentti