Ainutlaatuinen konsertti Poleenissa

Spread the love

Upea kattaus menneiden vuosikymmenten suosikkimusiikkia Suomen huippuartistien esittämänä

Pieksämäellä on harvoin nähtävissä ja kuultavissa tällaista artistijoukkoa suomalaisen musiikkielämän huipulta. Trumpetisti Jukka Eskola kokosi tämän kevään Jazz Memories -konserttia varten tämän mahtavan kokoonpanon, joka esittää menneiden vuosikymmenten suosikkimusiikkia yli puolen vuosisadan takaa. Jazz Memories -konsertti on Pieksämäellä Kulttuurikeskus Poleenissa perjantaina 17.5. klo 19.

Perjantaina 17.5. Poleenissa kuultavan konsertin ohjelmisto tarjoilee hellän herkistä tunnelmista villeihin rytmijalkaa teputtaviin irtiottoihin. Liikutaan reilun puolen vuosisadan takaisissa tutuissa melodioissa. Itse konserttiohjelma ei ole vielä tiedossa, mutta mukana lienee esimerkiksi seuraavia kappaleita: Fly me to the moon, Mack the knife, My way, Quando quando quando, Just a gigolo, Caravan, Oh Marie, When you are smiling, Sing sing sing, Sunny side of the street, New York, New York, Pennies from heaven, …

Orkesterin soittajat ovat tuttuja monien tv-ohjelmien, kuten SuomiLove, Tanssii Tähtien kanssa, Voice of Finland jne orkestereista. He soittavat myös monien Suomen huippuartistien taustabändeissä, konserteissa, kiertueilla ja festivaaleilla. Lisäksi he ovat levytysstudioiden vakiokalustoa.

Illan aikana esiintyy kaksi laulusolistia, joista ensimmäisen setin aloittaa Tanssii Tähtien kanssa -orkesterin johtaja ja laulaja Sami Pitkämö ja tauon jälkeen päärooliin astuu pasunisti – laulaja Jay Kortehisto. Pitkämö tunnetaan mm. hienoista Frank Sinatra -tulkinnoistaan. Kortehiston mielirepertuaareihin taas kuuluu Louis Priman tutuksi tekemä tyylisuunta ja kappaleet.

Jukka Eskola on tätä nykyä yksi maamme kysytyimmistä ja monitahokkaimmista trumpetisteista. Hän toimii myös mm. Oulun Elojazzin ja Helsingin SavoyJazzin taiteellisena johtajana. Toiseksi trumpetiksi Eskola on kut sunut Tero Lindbergin, huippupuhaltajan, joka on myös tuttu näky erilaisissa tv- ja muissa kokoonpanoissa.

Saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival on soittimensa todellinen uarakkatyöläinen, sillä tämän lippalakkipäi sen virtuoosin soittoa kuullaan ylt’ympäriinsä. Huima puhaltaja tyylisuuntaan kuin tyylisuuntaan. Herkistä hetkittelyistä rohean röhisevään kaatoon.

Pianisti Olli Ahvenlahti on tuttu naama niin jazzmussikkona, YLEn Euroviisukapellimestarina kuin Vesku Loi rin Pierre Kuselan pianisti Puppena. Mustavalkioiden ammattilainen tyylisuunnassa kuin tyylisuunnassa.

Kitaristi Valtteri Laurell Pöyhönen on taiturimainen kitaristi – säveltäjä – orkesterinjohtaja, jonka tunne tuimmat tavaramerkit ovat Dalindeo ja Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana. Tämä Helsinki – Berliini akselilla asuva taituri on hakenut oppinsa Suomen lisäksi Rotterdamista ja Pariisista.

Komppiosaston tanakka basisti Lasse Sirkko hallitsee niin jazzit, rootsit, bluesit kuin viihteenkin. Todelli nen ammattilainen ja paksukielten monitaituri. Rumpali Thomas Rönnholm kuuluu Kaartin soittokuntaan ja heittää vapaa-ajallaan paljon keikkaa monenlaisen rytmimusiikin parissa.

Tämä kahden setin konsertti tarjoilee nostalgian ja muistojen lisäksi sopivaa musiikkia jokaisen rytmijalalle, Viihdettä, jazzia, jivea, jumppia… ties mitä lähinnä 1940 – 60 -lukujen tuttuja melodioita. Kaikki samassa paketissa. Nautittavaksi.


Jätä kommentti