Hyvinvointi-ilta Waltterin koululla

Spread the love

Vahvistamalla hyvinvointia poistetaan pitkällä aikavälillä pahoinvointia. Harrasteet ja muu vapaa-ajan toiminta, sekä tasaisen elämän rytmit ovat ennaltaehkäisevää toimintaa.

Nuoruuteen kuuluu valintoja. Valintoja ei ole ilman vaihtoehtoja. Tiedätkö, mihin lapset ja nuoret voivat aikaansa käyttää Varkaudessa? Entä miten toimintaan voi saada tukea? Nämä valinnat kantavat pitkälle aikuisuuteen ja yhdessä me voimme olla rakentamassa lapsille ja nuorille hyvää tulevaisuutta. Koko kylä kasvattaa.

Tammikuussa järjestetyn huume- ja päihdeillan jälkeen oli paljon toiveita uudesta tilaisuudesta. Miltä tilanne näyttää nyt? Mitä uutta huoltajien olisi hyvä tietää? Mitä voimme tehdä? 


– Tänä vuonna Varkaudessa ja lähialueilla ihmisiä on mietityttänyt päihteiden, varsinkin nuuskan ja huumeiden käytön lisääntyminen. Paras tapa puuttua asiaan on asennekasvatus. Tätä työtä on haluttu kaupungissa lähteä tekemään moniammatillisesti yhdessä kaikkien nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa. Mielikuvat ohjaavat nuorten tekemisiä paljon ja niihin pitäisi pystyä vaikuttamaan kaikkialla. Tämä on sellainen haaste, että se vaatii jokaisen nuorten kanssa työskentelevän omaa pohdiskelua, kertoo Waltterin koulun apulaisrehtori Teemu Mustonen.

– Edellisessä tapahtumassa ständit ja vapaa keskustelu niillä oli koettu palautteessa hyväksi ratkaisuksi. Tätä iltaa on siksi rakennettu samassa hengessä, Toivotamme kaikki huoltajat, sekä lasten ja nuorten parissa työskentelevät vaihtamaan ajatuksia mm. näistä asioista sekä tutustumaan toisiinsa vaikkapa kahvikupposen äärellä, Mustonen jatkaa.  

Avoin vanhempainilta on torstaina 9.5. klo 18–20 Waltterin koululla (Urheilukatu 21, 78210 Varkaus). Toimintaansa ja tukimuotoja esittelevät esimerkiksi poliisi, Vekara-Varkaus, Warkis, Varkauden nuorisopalokunta, MLL, Varkauden seurakunta, Zempparitoiminta, sekä laaja kattaus kaupungin omia toimijoita liikunta- ja vapaa-aikatoimesta lähtien.

Jätä kommentti