Uusi mahdollisuus Varkaudessa – sosionomikoulutus

Spread the love


Kuopion sosionomi (AMK) -tutkinto-opiskelun rinnalla alkaa tammikuussa 2020 Varkaudessa rinnakkaisryhmä, polkuopiskeluryhmä, jossa opiskelijat aloittavat opiskelun avoimen amkväylän kautta ja jatkavat tutkinto-opiskelijoina, kun ovat suorittaneet 60 opintopistettä. Polkuopiskelun tavoitteena on sosionomin AMK-tutkinto.

Koulutus on monimuoto-opiskelua, jossa Kuopion ja Varkauden ryhmien lähiopiskelupäivät ovat yhteisiä ja toteutuvat etäyhteydellä. Keväällä 2020 on viisi lähiopiskeluviikkoa, ja niillä on kolme lähiopiskelupäivää. Lisäksi on muutamia Zoom-etäyhteyspäiviä.

Sosionomikoulutuksen suoritettuaan sosionomi (AMK) tuntee sosiaalista turvallisuutta ja hyvinvointia tuottavan palvelujärjestelmän ja osaa kehittää sosiaalipalveluja ja asiakastyötä eri toimintaympäristöissä. Sosionomi (AMK) on palveluohjauksen asiantuntija. Sosionomi (AMK) osaa ohjata, tukea ja osallistaa lapsia, nuoria ja perheitä muuttuvissa elämäntilanteissa ja arjen haasteissa. Sosionomi (AMK) toimii asiantuntijana moniammatillisesti verkostoituneissa sosiaali- ja terveyspalveluissa tai varhaiskasvatuksessa sekä muissa asiantuntijatehtävissä. Työssään sosionomi (AMK) noudattaa sosiaalialan ammatillisia ja eettisiä periaatteita.

Tavoitteet

Polkuopinnoissa suoritetaan sosionomin opetussuunnitelman mukaisia opintoja 60 opintopistettä keväällä 2020 alkavan monimuotoryhmän mukana. Sen jälkeen opintoja voi jatkaa samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijana.

Opiskelijavalinta

Valinta on kaksivaiheinen. Kaikki hakijat tekevät pisteytettävän ennakkotehtävän. Pistemäärän perusteella kutsutaan haastatteluun 40 hakijaa, joista 20 valitaan.

Toteutus

Opiskelu alkaa tammikuussa 2020 viikolla 3 Kuopiossa. Muut lähipäivät ovat pääsääntöisesti Varkaudessa. Kevätlukukaudella 2020 on viisi lähiopiskeluviikkoa, joiden lähiopetuspäivät ovat ma-ke. Monimuoto-opiskelu sisältää luento-opetusta, itsenäistä opiskelua, verkkoympäristössä opiskelua, työelämäläheisiä oppimistehtäviä ja harjoitteluja eri toimintayksiköissä. Opiskelu vaatii tavoitteellista otetta, se on kokoaikaista ja edellyttää sitoutumista aikatauluihin. Opiskelun aloittavalla on oltava oma kannettava tietokone ja opinnoissa edellytetään erilaisten digitaalisten taitojen kehittämistä ja toimimista erilaisissa digitaalisissa oppimisympäristöissä.

Opintomaksu Avoimen amk:n vuosimaksu on 250 € ja se antaa 12 kuukauden opiskeluoikeuden. Lisäksi joissakin opintojaksoissa voi olla esimerkiksi materiaali- tai harjoittelukustannuksia (ks. opintomaksut).

Lisätietoja

Polkuopinnot avautuvat ilmoittautumista varten 2.12.2019 Savonian koulutuskalenteriin. Haku sulkeutuu 8.12.2019. https://portal.savonia.fi/amk/fi/hakijalle/avoin-ammattikorkeakoulu/koulutuskalenteri

Seuraa Savonian nettisivuja! www.savonia.fi ja Sosionomin tutkinto-ohjelman FB-sivuja https://www.facebook.com/sosionomiksiSavoniasta/

Lisätietoja koulutusvastuupäällikkö Maritta Pitkänen, maritta.pitkanen@savonia.fi ja opinto-ohjaaja Katja Valtanen katja.valtanen@savonia.fi

2 kommenttia artikkeliin ”Uusi mahdollisuus Varkaudessa – sosionomikoulutus”

Jätä kommentti