Wiksut-kehittäjämessut Warkaus-salin aulatiloissa

Spread the love

Kuntakentällä ennennäkemättömillä Wiksut-kehittäjämessuilla on esittelyssä kehittämistyön ”välitilinpäätös” eli Varkauden kaupungin kehittäjäverkoston työn tuloksia, pieniä ja suuria ideoita ja suunnitelmia.

Varkauden kaupunki on panostanut viime vuosina voimallisesti kehittämiseen, tavoitteena toisaalta paremmat ja asiakaslähtöisemmät palvelut ja laatu, toisaalta taloudellisuus ja tuottavuus.

– Kaikki alkoi kaksi vuotta sitten ”kirotusta kikystä” eli valtakunnallisesta kilpailukykysopimuksesta. Tuolloin kaupunginhallitus antoi kehittämistoimeksiannon. Sen mukaisesti työyhteisöjen tuli kohdentaa kikyn edellyttämä työajan pidennys nimenomaan kehittämiseen – siihen, mihin arjessa ja kiireessä ei koskaan tunnu olevan aikaa, kertoo Varkauden kaupungin henkilöstöjohtaja Nina Holopainen.

Varkauden kaupungilla ”kiky-aika” päätettiin siis investoida yhteisellä sopimuksella palvelujen, työn ja työyhteisöjen kehittämistyöhön, johon haluttiin innostaa niin esimiehet kuin kaikki työntekijätkin. Syntyi Suomen juhlavuodenkin kunniaksi ”100 tekoa varkautelaisten hyväksi!” -kehittämiskampanja.

– Työyhteisöjen kehittämistyötä on vuosien varrella resurssoitu ja tuettu asiantuntijapalveluilla (mm. LEAN-valmennus, työyhteisö- ja sisäisten kehittäjien valmennus, palvelumuotoilutyöpajat) ja hyvistä teoista on myös palkittu. ”100 tekoa varkautelaisten hyväksi!” -kampanja jatkuu ja kuluvana vuonna se kytketään tiiviisti talouden tasapainotusohjelman suunnitteluun ja toimeenpanoon, Holopainen sanoo.

Messuille on ilmoittautunut lähes 30 työyhteisöä kymmenine kehittämistekoineen. Messuille on kutsuttu luottamushenkilöitä, esimiehiä ja yhteistyökumppaneita. Ole sinäkin wiksu, tule ja vaikutu ennennäkemättömästä kuntatyön draivista!

Wiksut-kehittäjämessut ovat 9.5.2019 kello 12–15 Warkaus-salin aulassa, Kauppatori 6, 78250 Varkaus. Messut juontaa YLEltä tuttu toimittaja Leena Pakkanen. Messut avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki ja päättää kaupunginjohtaja Hannu Tsupari.

Jätä kommentti