Aurinkoinen aamu Väinölässä

Spread the love

Taidekeskus Väinölässä Varkaudessa esittäytyy 29.4.2019 saakka kuvataiteilija, graafikko Emmi Vuorisen grafiikkaa. Väinölässä hänellä on nyt viides näyttely – ensimmäinen näyttelynsä Taidekeskus Väinölässä hänellä oli vuonna 2004. Emmi Vuorinen on työskennellyt ammattitaiteilijana yli 20 vuoden ajan ja hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä vuodesta 1989 lähtien. Yksityisnäyttelyjä hänellä on ollut vuodesta 1999 lähtien. Vuorinen palkittiin Tampereen 3. Triennaalissa Pirkanmaan aluenäyttelyssä Tunkua Oy:n kannustuspalkinnolla vuonna 2007 ja Printti IV -pienoisgrafiikan näyttelyssä vuonna 2016 voittajapalkinnolla.

Emmi Vuorisen teoksia on kaupunkien, eri järjestöjen, yritysten ja yksityisten henkilöiden kokoelmissa kotimaassa ja ulkomailla, mm. Albertina-museossa Wienissä Itävallassa. Vuorinen on toiminut myös kuvittajana.

Grafiikassaan Vuorinen käyttää useimmiten perinteistä etsausakvatinta -tekniikkaa ja puupiirrosta yhdistettynä muihin tekniikoihin. Hän tekee myös öljyvärimaalauksia ja veistoksia.

Emmi Vuorinen piirtää herkällä kädellä. Hän ammentaa teostensa aiheet ympäröivästä elämästä ja ihmisistä. Teokset eivät ole pelkkää satua – eivätkä ohjelmallista valistusta. Hänen taiteensa liikkuu todellisuuden ja fantasian rajapinnalla, kuvastaen haaveitamme ja unelmiamme.

– Taiteen tekeminen merkitsee minulle lähes kaikkea elämään liittyvää – itseni toteuttamista ja etsimistä, omien tunteiden selvittämistä, luomiseniloa ja elämyksiä. Piirtäminen on ollut jo nuoruudesta lähtien ilmaisuväline ja lähtökohta, jolla voin ilmaista itseäni, Vuorinen sanoo.

– Ihminen kuvissani näyttelee tärkeää osaa. Kuljen avoimin mielin ympäristössäni. Idea teokseen syntyy usein tunnelmista, ihmisistä, liikkeestä, vaikkapa läikästä työhuoneen lattialla tai kadulla. Ikinä ei voi tietää, mitä alkuideasta aikanaan seuraa.

(Klikkaamalla kuvaa, pääset galleriaan.)

Jätä kommentti