Suomi-Venäjä-Seura kehittää toimintaansa

Spread the love

Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piirijärjestö ry järjesti seminaarin ja vuosikokouksensa Kylpylähotelli Kuntorannassa Varkaudessa 6.-7.4. Seminaarissa pohdittiin eri keinoja innostaa lapsia ja nuoria valitsemaan venäjän kieli vieraaksi kielekseen.

Yhtenä puhujana kuultiin nuorta sometähteä Kirill Sultanshinia. Kirill on tullut viisi vuotta sitten Venäjältä Suomeen opiskelemaan ja oppinut suomen kielen 1,5 vuodessa. Hän kertoo vahvistaneensa suomen kielen ääntämystään laulamalla monia suomenkielisiä lauluja. Kirill pitää Youtube-kanavaa, jossa hän käsittelee suomen ja venäjän kielten ja kulttuurien eroavaisuuksia.

Suomi-Venäjä-Seura on mukana esittelemässä venäjän kieltä lapsille ja nuorille, jotta kiinnostus venäjän kieleen heräisi. Seura tukee myös venäjän kielen opiskelua mm. stipendeillä, erilaisten esiintymisryhmien kouluvierailuilla ja erilaisten venäjän kielen kannustinmateriaalien tuotannolla. 

Suomi-Venäjä-Seurassa on käynnissä organisaatiouudistus ja sen hallinnollista rakennetta ollaan keventämässä. Jatkossakin Suomi-Venäjä-Seurassa toiminta rakentuu erilaisten kulttuuritapahtumien, venäjän kielen opiskelun kannustamisen ja monipuolisten Venäjä-yhteyksien ympärille. Toiminnan pohjana ovat seuran yksittäiset jäsenet ja osastot eri puolilla Suomea. Talouden resurssien halutaan myös ohjautuvan toiminnan mukaisesti eri puolille Suomea.

Sunnuntain piirikokouksessa tervehdykset kokoukselle toi vanhempi lähetystöneuvos Arkady Sundeev Venäjän suurlähetystöstä, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki Varkaudesta ja Suomi-Venäjä-Seuran uusi pääsihteeri Niina Sinkko. Kokouksessa valittiin Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piirijärjestölle uusi hallitus. Puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari ja varapuheenjohtajiksi Tapio Heimonen Äänekoskelta ja Vesa Rouhiainen Mikkelistä ja hallituksen jäseniä ovat Eero Korhonen Vehmersalmesta, Paavo Alanko Iisalmesta, Elina Ripatti Jyväskylästä, Seppo Lampinen Jämsänkoskelta, Kirsti Kurki Savonlinnasta, Arvo Kupiainen Punkaharjulta, Marja Jänis Joensuusta, Jouni SimonenKiihtelysvaarasta, Pertti Saarelainen Lieksasta ja Helena Majoinen Tohmajärveltä.

Jätä kommentti