Savon ammattiopiston Varkauden autoala hybridiautohuollon opetuksessa keulassa

Spread the love
Äänihaastattelussa Savon ammattiopistolta koulutuspäällikkö Harri Hakkola ja Varkauden kampuksen autoalan lehtori Esko Itkonen sekä Auto-Jeniltä yritysmyyntipäällikkö Anne Husso ja autotalonjohtaja Petteri Pulkkinen.

Savon ammattiopiston Varkauden kampuksella autoala valmistautuu sähkö- ja hybridiajoneuvojen määrän kasvuun tulevaisuudessa. Autoala saa opetuksen käyttöön hybridiauton ja maahantuoja kouluttaa opettajia uusimpaan autotekniikkaan. Opetuksen käyttöön tulevaan hybridiautoon olivat tutustumassa Savon ammattiopiston edustajat ja myös autoalan opiskelijoita Varkaudessa Toyota-jälleenmyyjän, Auto-Jenin tiloissa.

Maahantuoja Toyota on mukana opetushenkilöstön kouluttamisessa ja kehittämisessä, koska sähkö- ja hybridiautojen määrän kasvaessa on tarve myös uudenlaiselle osaamiselle. Opiskelijat suorittavat SFS6002 sähkö- ja hybridiajoneuvon turvallisuuskurssin, jossa kerrotaan auton sähköjärjestelmistä ja kuinka ajoneuvo tehdään jännitteettömäksi. Opetuksen käytössä olevalla autolla harjoitellaan huoltoja ja esimerkiksi se, kuinka auto laitetaan huoltotilaan.

Jätä kommentti