Kauneimmat koululaulut kajahtavat jälleen Tehtaan koulun salissa

Spread the love

Tuskin monikaan on unohtanut kouluaikojen musiikintunteja ja yhdessä laulettuja koululauluja. Tunnit eivät olleet vain musiikkia ja laulamista vaan laulujen kautta avartui koko maailmankuva, opittiin rakkautta kotia, kotiseutua ja isänmaata kohtaan. Maakuntalaulut kertoivat Suomen luonnosta, historiasta, ihmisistä, työstä ja suomalaisesta sisusta. Näin koululaulut olivat aikansa arvokasvattajia.

Nyt on tilaisuus kokea lapsuuden koululaulutunti uudelleen. Nostalgiset ja kauneimmat koululaulut kajahtavat jälleen Tehtaan koulun salissa (Savontie 4, 78300 Varkaus) yhteislaulutilaisuutena perjantaina 5.4. klo 18.

Yhteislaulutilaisuuden laulattajana ja säestäjänä toimiva musiikinopettaja Marketta Kosunen on koonnut mukavan ohjelmiston. Lauletaan ainakin maakuntalauluja sekä sellaisia klassikoita, jotka yhä edelleen vuosikymmenten jälkeen ovat koulun musiikinkirjoissa, kuten Lapsoset ketterät kotihaassa, Oolannin sota ja On suuri sun rantas autius.

Yhteislaulutilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestää Varkauden museot.

Jätä kommentti