”Myöhästynyt hääyö” palannut Kuntorannan ohjelmistoon

Spread the love

Rakastetun Mika Waltarin Myöhästynyt hääyö on palannut yleisön pyynnöstä ohjelmistoon Varkauden Kuntorannan Eevansaliin. Teatteriesityksen järjestäjä on Teatterituotannot.

Hyvää palautetta on ollut mukava kuulla, toteaa esityksen ohjannut Eeva Eloranta-Lappalainen ja jatkaa, että 50-luvun nostalgia ja herkulliset henkilöhahmot ovat olleet yleisön mieleen ja erityistä kiitosta on saatu aikakauden tyylin mukaisesta puvustuksesta,

– Mika Waltarin lahjakkuutta komedian kirjoittajana ei voi olla ihailematta! Naisen sielunelämän kuvaajana hän on ihan pistämätön, onhan Myöhästynyt hääyö melkoinen hatunnosto naisen neuvokkuudelle ja periksiantamattomuudelle – varsinkin, kun ne kohdistuvat avioliittoa pakoilevan Amerikan enon vihkipallille saamiseen, summaa Eloranta-Lappalainen nauraen.

Myöhästynyt hääyö on Mika Waltarin romanttinen komedia hääparista, jonka hääyölle kasautuu mitä hullunkurisimpia esteitä, ei vähimmin avuliaan anopin ja epäluuloisen Amerikan-enon toimesta. Jälkimmäinen on lisäksi tunnettu tuimasta naisvihastaan, joten pulaan joutunut sulhanen keksii peitetarinan juuri solmitulle avioliitolleen, jottei odotettu perintö mene sivu suun. Komedian kiemuroissa Amorin nuoli osuu kuitenkin yhteen jos toiseenkin ja loppumetreillä anoppikin todistaa todeksi vanhan sanonnan ”sulaa se sokeri vanhankin suussa . . .”

Epäonnisena sulhasena nähdään Ismo Kotro, anoppina Annikki Saha, Amerikan enona Ilkka Holmavuo ja nuorikkona Sanna Tarulahti. Teatterituotantojen teamiin liittynyttä mikkeliläistä Ismo Kotroa on 20-vuotinen näyttelijänura vienyt mm. Riihimäen Teatterin ja Savonlinnan Kaupunginteatterin kautta Salkkareihinkin. Onpa Ismo ehtinyt pyörähtää elokuvatuotannoissakin.

Myöhästynyt hääyö tarjoaa katsojille herkullista tilannekomiikkaa ja reheviä roolihahmoja nostalgiamatkana kultaiselle 50-luvulle. Esityksen suositusikä on alkaen kahdeksan vuotta. Näytöksen kesto on kaksi tunti 10 minuuttia, sisältäen väliajan.

Jätä kommentti