Warkaus 365 Lainaamo – kätevä palvelumuoto

Spread the love

Kirjastolla rappusia toiseen kerrokseen ja siellä palvelee liikuntavälinelainaamo, joka avattiin tämän viikon alussa. Niin – että tee Wiksuteko ja lainaa liikuntavälineitä maksutta – liikuntaan, kuntoiluun ja vapaa-ajanharrastuksiin. Tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin Warkaus365 Lainaamo palvelee klo 10-17, torstaisin klo 11-18. Lainattavina olevat liikuntavälineet on lainaamoon saatu lahjoituksina – ainoastaan suksienhuoltoteline on hankittu saatujen toivomusten perusteella.

Hienoa, että Varkauden kaupungin liikuntapalvelut on yhdessä kirjaston kanssa lähtenyt toteuttamaan liikuntavälinelainaamoa, jollaisia löytyy kirjastojen yhteydestä myös muualla Suomessa.

– Tavoitteena on tehdä liikuntavälinelainaamo osaksi kirjaston toimintaa ja että jossakin vaiheessa lainauksen voisi tehdä kirjastokortilla. Nyt lainaus tapahtuu täyttämällä lainauskuponki. Lainausaika on 14 vuorokautta, suksien huoltotelineen lainausaika on parin yönseudun verran. Kasattava suksienhuoltoteline menee kätevästi laukkuun, kertoo välinelainaamonhoitaja Marita Rundelin, jonka mukaan Lainaamo ottaa mieluusti lahjoituksina vastaan hyväkuntoista ja käyttökelpoista tavaraa.

Tällä hetkellä välinelainaamossa hyllyiltä löytyy mm. suksia, monoja, sauvoja, luistimia, kävelysauvoja, tennis-, sulkapallo- ja salibandy-mailoja, käsipainoja – välinevalikoimaa mainitakseni. Niin – ja käsipainoja ja kahdeksan kilon kahvakuula. Entäs miltä kuulostaa selätin – parantamaan alaselän liikkuvuutta. Ja lumikengät, joiden seuraksi toivotaan saatavan vanhoilla, perinteisillä sommilla varustetut suksisauvat.

Marita Rundelin kertoo, että kesäkautta kohden lähdetään kyselyllä. Varkauden kaupungin nettisivuille tulee kysely, jossa kysytään, millaisia välineitä kaupunkilaiset toivoisivat lainaamoon lainattavaksi. Suunnitelmissa on myös, että Kauppakadun Olohuoneeseen tulisi laatikko, johon paperilapulla voisi jättää toiveitaan.

Jonkun ajan kuluttua välinelainaamon talvikamppeet siirretään varastoon ja kesäkautta varten odotellaan lahjoituksia – vaikkapa petankkeja, mölkkypelejä, palloja ja muuta.

– Frisbee-kiekkoja varmaan saadaan, näin ovat ”pikkulinnut” visertäneet, Mari Rundelin sanoo.

Jätä kommentti