Aurinkosähkötietoutta kotitalouksille

Spread the love

Kotitalouksien on nyt mahdollista saada vertailevaa tietoa aurinkosähköä toimittavien yritysten palveluista Motiva Oy:n ”Aurinkosähköä kotiin” -kampanjasivulla. Sivusto on osa valtakunnallista kampanjaa, jonka tavoitteena on tarjota suomalaisille luotettavaa ja puolueetonta tietoa aurinkosähköstä ja sen soveltuvuudesta kotitalouksien käyttöön. Lisäksi sivustolta saa vertailevaa tietoa hankintakustannuksista sekä palveluntarjoajista.

Kuluttajat pääsevät vertailemaan avaimet käteen -järjestelmiä toimittavia aurinkosähkötoimittajia sekä laite- ja hintatietoja maaliskuussa avautuneella Motiva Oy:n ”Aurinkosähköä kotiin” -kampanjasivustolla.  Lisäksi sivustolla voi lähettää tarjous- tai yhteydenottopyynnön haluamalleen yritykselle. Kampanjassa esitellyt laitteistot ja hinnat pohjautuvat kahteen malliesimerkkiin:

∙       Omakotitaloon soveltuva 3-6 kWp*:n aurinkosähköjärjestelmä

∙       Taloyhtiöön/pk-yrityksen kiinteistöön soveltuva 10-20 kWp*:n aurinkosähköjärjestelmä

Aurinkosähköä avaimet käteen -periaatteella toimittavat yritykset voivat osallistua kampanjaan jättämällä malliesimerkeistä tarjouksen sivuston verkkopalvelussa. Tarjouksen voi jättää joko molemmista tai vain toisesta malliesimerkistä.  Tarjoukset tarkastetaan ja julkaistaan saapumisjärjestyksessä. Tarjouksia voi jättää vuoden loppuun saakka.

Aurinkosähköä kannattaa tuottaa ensisijaisesti omaan käyttöön, esimerkiksi käyttöveden tai tilojen lämmitykseen, jäähdytykseen tai vaikkapa sähköauton lataamiseen. Usein taloudellisinta on, kun järjestelmä mitoitetaan kattamaan noin viidennes kokonaissähkönkulutuksesta. Aurinkosähkö on helppo ja luotettava tapa tuottaa puhdasta sähköä turvallisesti ja lisätä energiaomavaraisuutta. Aurinkopaneelit ovat pitkäikäisiä eikä järjestelmä juurikaan kaipaa huoltoa.

”Aurinkosähköä kotiin” -kampanjasivusto: https://aurinkosahkoakotiin.fi/   

 *kWp eli ”kilowattipiikki” tarkoittaa aurinkosähköjärjestelmän huipputehoa, jonka järjestelmä tuottaa optimiolosuhteissa.

Jätä kommentti