Tee #wiksuteko, lainaa liikuntavälineet!

Spread the love

Kaupunginkirjaston yhteyteen avautuu maanantaina 4.3.2019 klo 10 Warkaus365 Lainaamo. Kaupunkilaiset voivat lainata välineitä liikuntaan, kuntoiluun ja vapaa-ajan harrastuksiin maksutta.

Syksyllä 2018 Varkauden kaupunki haastoi varkautelaiset lahjoittamaan varastoista ja kaapeista löytyneet hyväkuntoiset ja käyttökelpoiset harrastusvälineet lainaustoimintaan. Tuolloin toteutettu keräys on tuottanut tulosta, sillä maanantaina 4.3. toimintansa aloittava välinelainaamo on uusi Varkauden pääkirjastossa toimiva lisäpalvelu.

Warkaus365 Lainaamossa, lainaaminen tapahtuu alkuvaiheessa lomakkeella ja lainaajan tulee todistaa henkilöllisyytensä. Toiminnan vakiintuessa myöhemmin osaksi kirjastopalveluja, päästään lainaamaan välineet kirjastokortilla. Laina-aika on aluksi 7-14 vuorokautta.

 –  Lainaamalla välineet voi kokeilla uusia lajeja ilman, että heti tarvitsee ostaa välineitä omaksi. Kasvavaan jalkaan pieneksi jääneiden monojen tai luistimien tilalle voi lainata välineet esim. kauden loppuvaiheessa, kertoo Warkaus365 Lainaamossa työskentelevä Marita Rundelin

– Wiksua on myös lainata välinettä ilmaiseksi, jos harrastaa lajia vain kerran tai pari vuodessa, hän jatkaa.

Talvella Lainaamossa on lainattavana talviurheiluvälineitä ja ympärivuotisia sisävälineitä. Kesällä on lainattavissa kesäkauden liikuntavälineitä, pihapelejä ja koko vuoden käytettäviä välineitä.

Kevään 2019 aikana järjestetään uusi keräys, jossa voi kierrättää kevätsiivouksessa varastoista löytyneet ylimääräiset talviliikuntavälineet, pienikokoiset kuntoiluvälineet sekä pihapelit ja kesäliikuntaan sopivat tavarat.

Varkautelaisten toiveita lainattavista välineistä kartoitetaan kyselyn avulla. Kyselyyn voi vastata lomakkeella varkautelaisten olohuoneessa (Kauppakatu 13), Warkaus365 Lainaamossa kirjaston toisessa kerroksessa ja sähköisellä lomakkeella.

Warkaus365 Lainaamon avajaiset on maanantaina 4.3.2019 klo 10-17. Tuolloin voi tutustua uuteen, kaupunkilaisten maksuttomaan palveluun.

Jätä kommentti