Ilta taiteilijoiden kanssa Varkauden Teatterissa

Spread the love

Varkauden Teatteri tarjoaa harvinaista herkkua lauantaina 23.2. – tuolloin klo 18 esitetään näytelmä Yksin sinun. Näytöksen jälkeen teatterisalissa alkaa maksuton keskustelutilaisuus, jossa teatteriyleisön kanssa ovat juttelemassa näyttelijät Eeva Aitta ja Kari Suhonen sekä  ohjaaja Eino Saari ja kirjailija Anna Krogerus.

Yksin sinun sai ensi-iltansa Varkauden Teatterissa 5.10. Näytelmä on Anna Krogeruksen kirjoittama kotimainen kantaesitys.

Esityksen ohjaus on Eino Saaren. Saari on mm. kajaanilaisen Vaara-kollektiivin kantava voima. Hänen ohjauksensa Miehen kosketus (v. 2017) on kerännyt julkisuutta ympäri Suomea.

Yksin sinun on syvä ja kaunis esitys miehestä ja naisesta, pitkästä parisuhteesta, jonka vuosirenkaiden väliin on tiivistynyt puhumattomia asioita. Se on esitys läheisyyden kaipuusta ja niistä esteistä, joita itse rakennamme yhteyden ja läheisyyden mahdollisuuksien tielle. Mutta vaikka lähelle on pitkä matka ja monta ruttuista lakanaa viikattavana, Yksin sinun myös lohduttaa ja naurattaa.

Esitys sai alkunsa näyttelijöidensä Eeva Aitan ja Kari Suhosen sekä Kajaanin Kaupunginteatterin kotikirjailijana vuosina 2005-2012 toimineen Anna Krogeruksen halusta työskennellä yhdessä. Näytelmää työstettiin hiljalleen vuosien ajan yhdessä keskustellen ja improvisoiden, eri vuodenaikoina, saunan lauteilta virtaavan veden äärelle. 
Teosta voidaan pitää Krogeruksen mittatilaustyönä tekijöilleen. Kuten Krogeruksen näytelmissä aina, ihmistä katsotaan siinä häpeämättömän rehellisesti mutta rakkaudella, sydämen läpi.

Yksin sinun on Varkauden Teatterin ja Kajaanin kaupunginteatterin kolmas yhteistuotanto.

Jätä kommentti