TV:stä tutut improvisaation ammattilaiset saapuvat Poleeniin

Spread the love

Televisiosta, elokuvista ja teatterista tutuksi tulleet näyttelijät Niina Lahtinen, Misa Palander ja Ulla Virtanen sekä muusikko Katja Lappi saapuvat improvisoimaan Pieksämäen kulttuurikeskus Poleeniin. Naiset ovat viime vuonna 10-vuotista uraansa juhlistaneen improvisaatioteatteri VSOP:n jäseniä. Improvisaatioteatteri VSOP:n improklubivierailu Pieksämäen kulttuurikeskus Poleenissa on lauantaina 16. helmikuuta klo 19.

Riihimäellä vuonna 2008 perustettu improvisaatioteatteri VSOP on vuosien saatossa esiintynyt lukuisissa yksityistilaisuuksissa kuin myös omilla klubeillaan Riihimäellä ja Helsingissä. Ryhmän merkittävimpiin saavutuksiin lukeutuu vierailut myös arvostetulla Del Close Marathon -improvisaatiofestivaalilla New Yorkissa. Nykyisin VSOP:n riveistä löytyvät Pieksämäelle saapuvien esiintyjien lisäksi myös näyttelijät Sanna Saarela, Teemu Aromaa, Miska Kajanus, Jussi Puhakka, Tuukka Tiihonen sekä muusikko Noora Nykänen.

Pieksämäen Poleenissa tarjoillaan helmikuussa improvisaation ilotulitusta, kun monissa liemissä keitetyt ammattiesiintyjät esittävät improvisoituja kohtauksia yleisön avustuksella. Improklubit muodostuvat aina hyvin paljon yleisönsä näköisiksi, vaikkakin halutessaan yleisöllä on mahdollisuus myös nauttia improvisaation riemusta osallistumatta itse esitykseen.

Juhlavuonna improttiin sekä teattereissa että radiossa

Varsinaisen juhlasyksyn aikana VSOP kiersi Suomen teattereita ja kulttuuritaloja 4-5 esiintyjän vaihtelevissa kokoonpanoissa ja kahdella erilaisella improvisaatioteatteriformaatilla. Perinteisemmän, erilaisia improvisaatiotekniikoita esittelevän improklubin rinnalla VSOP:n jäsenet ovat erikoistuneet myös improvisaatioon perustuvan murhamysteerin esittämiseen. Syksyllä VSOP:laiset pääsivät improvisoimaan murhamysteeriä myös radioon, kun Ylen sunnuntai-iltapäivissä kuultiin neliosainen, jatkuva improvisoitu murhamysteeri.

Jätä kommentti