Flamencoa Poleenissa

Spread the love

Espanjalaista flamencoa nähdään harvemmin esitettävän unkarilais-suomalaisena yhteistyönä. Nyt siihen tarjoutuu tilaisuus perjantaina 15.2. klo 19 Kulttuurikeskus Poleenissa Pieksämäellä, kun unkarilainen flamencoryhmä Flamenco Sopianae esiintyy mukanaan suomalainen flamencokitaristi Toni Jokiniitty. Ryhmän ohjelmisto koostuu perinteisestä flamencosta, ja sen ytimen muodostavat kaksi tanssijaa, Éva Markó ja Eszter Nagy. Musiikista vastaavat Jokiniityn lisäksi laulaja Terézia Yazhyan ja perkussionisti Zsolt Bánhalmi. Ryhmä on esiintynyt vuosien ajan eri kitaristien kanssa Unkarissa, ja on nyt ensimmäistä kertaa kiertueella Suomessa.

Kokoonpanon nimi viittaa sen jäsenten kotikaupungin Pécsin roomalaiseen nimeen. Toni Jokiniitty puolestaan on Suomen tunnetuimpia flamencokitaristeja. Hänen musiikkiaan on kuultu soolona ja eri kokoonpanoissa ympäri Suomea sekä ulkomailla. Suomalaiskitaristin ja unkarilaisryhmän yhteistyö sai alkunsa Jokiniityn ollessa kiertueella Virossa, missä perkussionisti Zsolt Bánhalmi asuu.

Konsertin kesto on 1 h 15 min – väliaikaa ei ole.

Jätä kommentti