Ystävänpäivän tapahtuma Varkauden museoissa

Spread the love

Varkauden museot viettävät tänä vuonna ystävänpäivää sunnuntaina 17.2. klo 10- 16. Ystävänpäivä on vanha perinne ja perinteeksi on alkanut muodostua myös Varkauden museoiden ja Varkauden Museonystävien järjestämä ystävänpäivän tapahtuma. Päivän tunnuksena on punainen sydän ja siihen kuuluvat suuret tunteet.

Teemapäivän aikana klo 10-16 Varkauden Museonystävien Pieni Rakkauskahvila tarjoaa suussa sulavia herkkuja. Kannattaa istahtaa kahville ja nauttia ystävänpäivän tunnelmasta sekä osallistua museovisaan.

Klo 11-15 juhlistetaan ystävyyttä osallistumalla neulegraffitin tekoon. Riikka-Piikan Neulekahvilan väki on ohjaamassa sydämen tai love lockin eli rakkauslukon tekoa. Mukanaan voi tuoda omat puikot ja langat tai käyttää Neulekahvilan tarvikkeita. Osallistuakseen ei tarvitse olla virkkuumestari. Riittää, että koukku kestää kädessä ja on innokas. Työpaja on maksuton, sillä valmistuneet tuotokset tulevat olemaan osa vielä salaista taideteosta. Tulemalla mukaan jättää sydämellisen jälkensä keväällä julkistettavaan neulegraffitiin.

Klo 12 ja 14 musisoidaan. Kaikuuko kansanlaulut mielessä, heiluuko heili sydämessä musiikin tahtiin vai onko aika löytää uusi polku tuttuihin lauluihin? Museo täytetään musiikilla, kansanlaulujen sävelet ja sanat yhdistävät hetkeksi nauttimaan yhteisestä hetkestä. Tunnelmaan johdattaa sinut Marjo Matilainen

Klo 13 on leisöopastus Helmi Maria Leppäkosken Matkani taiteessa -näyttelyyn, joka esittelee eri tekniikoita käyttävän rohkean kokeilijan.

Ystävänpäivän ohjelma on maksutonta ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Pienessä Rakkauskahvilassa hoituvat herkkuostokset vain käteisellä, kun taas MuseoPuodin tuotteita voi maksaa käteisellä tai kortilla.

Tervetuloa tapahtumapäivään Varkauden Museonystävien moton mukaan – Ystävä on museossa.

(Klikkaa kuvaa suuremmaksi.)

Jätä kommentti