Varkauden Teatterilla komeita täyttöastelukemia

Spread the love

Varkauden Teatterin viime vuoden  vetonaula oli Topi Sorsakoski Kaksi kitaraa -musiikkinäytelmä, jonka ensi-ilta oli 15.8.2018 ja siitä annettiin 33 esitystä. Viime vuonna Kaksi kitaraa -musiikkinäytelmää kävi katsomassa 7400 katsojaa ja sen täyttöaste oli komeat 97%.

Syksyn toinen ensi-ilta oli 5.10.2018 kantaesitys Yksin sinun. Näytelmä on Anna Krogeruksen Varkauden Teatterille mittatilaustyönä kirjoittama. Ohjaus oli kajaanilaisen Eino Saaren. Näytelmä on saanut poikkeuksellisen hienot kritiikit sekä katsojilta että medialta. Yksin sinun -näytelmän näki Varkaudessa 694 katsojaa, jossa siitä annettiin 10 esitystä. Lisäksi näytelmää esitettiin Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnassa ja kiertueella Kainuussa.

Ihmiset tarvitsevat iloa

Parahiksi pikkujoulujen viettäjille valmistui ensi-iltaan 17.11.18 brittikomedia Pieleen meni.

Se ennätti saada 14 esitystä, joissa oli 1968 katsojaa. Täyttöaste nousi 61 %:iin. Komedian ohjasi helsinkiläinen Saija Jäntti.
Keskiviikon Klubi-illat ovat kasvaneet Varkaudessa käsitteeksi. Vuonna 2018 pidettiin 10 Klubia teatterin aulassa ja niissä oli yhteensä 1022 katsojaa. Täyttöaste oli huimat 102 %.

Kevään näytökset

Nunnia ja konnia -musikaali sai keväällä vielä 19 esitystä ja sen näki 2993 katsojaa. Kevään täyttöprosentti nousi 68 %:iin. Kevään katsotuin näytelmä oli koko perheen näytelmä Tuhkimo. Siitä annettiin 20 esitystä, joissa oli 3 437 katsojaa. Täyttöaste oli hienot 75 %.


Tenhon toiminta jatkui

Hienot tulokset puhuivat puolestaan. Kolmevuotisen hankkeen loputtua Tenho -projekti jatkoi Varkauden Teatterin ja Varkauden kaupungin yhteistyönä. Toiminta siirtyi Ohjaamon tiloihin, osoitteeseen Osmajoentie 28.  Tenho ohjaajina jatkoivat tutut Eeva Aitta ja Iiris Salmela.

Jätä kommentti