Asiakkaat löysivät museoiden palvelut erinomaisesti Varkaudessa

Spread the love

Varkauden museoiden asiakasmäärät nousivat reilusti vuonna 2018. Kaiken kaikkiaan museoissa ja museoiden näyttelyissä vieraili 13 451 henkilöä. Tämä on yli 5000 henkilöä enemmän kuin edellisenä vuonna. Kävijämäärä on merkki onnistuneista työstä, mutta myös kasvavasta kiinnostuksesta yhteisen kulttuuriperinnön ja museoiden työtä kohtaan. Asukaslukuun suhteutettuna lähes 65% varkautelaisista kävi vuoden aikana tutustumassa museoiden näyttelyihin.

Suurimmat kävijämäärät keräsivät museoiden näyttelyistä Sisällissodan 100-vuotismuistonäyttely Vihan Värit, sekä kesänäyttely TaideVarkaus60+, joka levittäytyi useaan kohteeseen ympäri Vanhaa Varkautta.

Taipaleen kanavamuseon kävijämäärä oli sekin lähes 4000 henkilöä. Taipaleen kanavamuseo oli avoinna yleisölle kesä-elokuun. Taipaleen kanavanmuseon maksuttomuus sekä aktiivinen tapahtumatoiminta ovat mahdollistaneet kävijämäärien nousun viime vuosien aikana.

Teollisuuden tekijät -hanke jatkaa pysyvänä toimintamallina

Teollisuuden tekijät -hanke, joka päättyi vuoden 2018 lopussa, käynnisti Varkauden museoiden toimintamallin, joka perustuu yhteisöllisen tekemiseen ja aikalaistarinoiden tallentamiseen, joka on Varkauden museoiden kokoelmatoiminnan ydintä.

Kaiken kaikkiaan teollisuuden tekijöiden haastatteluita vuoden aikana tehtiin 22 kappaletta, haastateltavia oli 31. Tallennettua haastatteluaineistoa on yhteensä n. 24 tuntia. Vapaaehtoisia mukana hankkeessa on ollut useita, jotka tekivät sidosryhmätyötä ja haastatteluja yhteensä n. 30 vapaaehtoistuntia. Myös muut, pääasiassa Varkauden museonystävät ry:n kautta tehdyt vapaaehtoistyötuntimäärät kasvoivat huimasti. vapaaehtoistyötä museoilla tehtiin vuoden aikana yli 200 tuntia.

Verkkopalvelut löytäneet asiakaskuntansa Varkauden museoiden verkkopalvelut, Piipun juurella -kokoelmatietokanta ja laivadata.fi sekä muut verkkonäyttelyt ovat löytäneet hyvin asiakaskuntansa. Kaiken kaikkiaan museoiden verkkosisältöjä on käyttänyt yli 15 000 käyttäjää vuoden 2018 aikana.

Piipunjuurella.fi -sivuston vuoden aikana kokonaisvierailujen määrä oli 14 444 istuntoa, yksittäisten käyttäjien määrän ollessa yli 9 613. Varkauden museoiden, Forssan museon ja Valkeakosken museoiden yhteinen tietokanta avattiin syksyllä 2014 ja sen tämän hetkinen aineistomäärä on yli 64 600. Laivadata.fi – palvelun kokonaiskäyttäjämäärä oli 1 389, istuntojen määrä 1 926. Muiden museoiden tuottamien verkkonäyttelyiden (saranat.fi, 100kuvaavarkaudesta.fi ja palokunta100.fi) käyttäjiä oli 4583 ja istuntoja 4833 kappaletta.

Jätä kommentti