Taiwanilainen pianisti Chiu Yu Chen Chopin-konsertissa Warkaus-salissa

Spread the love

Pianisti Chiu Yu Chen saapuu konsertoimaan Warkaus-saliin perjantaina 8.2. klo 19. Häntä pidetään yhtenä Taiwanin nuorista taitavista muusikoista. Chiu Yu Chen on soittanut yli 200 konserttia Taiwanissa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Venäjällä, Maltalla ja yli 20 konserttia Suomessa. Hän on esittänyt konserteissa kaikki Jean Sibeliuksen pianoteokset.

Chiu Yu Chen konsertoi Varkaudessa ensimmäisen kerran vuonna 2007 ja valloitti varkautelaisen yleisön soitollaan. Hän kertoo ihastuneensa jo silloin kaupunkiimme ja on useamman kerran sen jälkeen vieraillut täällä.

Chiu Yu Chen on suorittanut kaksi huippututkintoa Gnessin Venäjän Musiikkiakatemiassa Moskovassa piano- ja kamarimusiikkiosastolla. Hän on opiskellut arvostettujen piano-opettajien johdolla kuten Boris Lvov, Victor Merzhannov, Maria Gambarian ja Irina Anastasieva. Hän on ensimmäinen taiwanilainen pianisti, joka on esiintynyt Buxtonin festivaalilla (2010, Iso-Britannia) Victoria International Arts Festivaleilla (Malta, 2016).

Varkauden konsertti on nimetty F. Chopinin muistolle, sillä säveltäjän kuolemasta tulee 170 vuotta. Chopinin balladien ja poloneesien lisäksi Chiu Yen Chen soittaa konsertissa Sibeliuksen Finlandian.

Jätä kommentti