Odd Brew Poleenin kahvilassa

Spread the love

Odd Brew -niminen kvintetti, jazziin niputettaen, liikkuu eri tyylien fuusiomaastossa. Lauantaina 26.1. klo 18 yhtye esiintyy Kulttuurikeskus Poleenin kahvilassa Pieksämäellä.


Odd Brew on Jyväskylässä vuonna 2015 perustettu instrumentaaliyhtye, joka keräilee raaka-aineita musiikkiinsa laajalta skaalalta, mm. progesta, listahittipopista, klassisesta musiikista, kansanmusiikista sekä länsiafrikkalaisista perinteistä, ja lätkii ne kaikki jazz-entsyymien marinoitavaksi. Omat sävellykset sekä lainakappaleiden uudelleensovitukset ovat kosketinsoittaja Santeri Kaipiaisen käsialaa. Kvintetin voimin tarjoiltavat lopulliset käymistuotteet on tarkoitettu nautittavaksi raikkain korvin.

Esikois-EP ”Koemaisto” julkaistiin kesän kynnyksellä 2017 ja sen aloitusraita E12 pääsi saman vuoden kesäkuussa amerikkalaisen Modern Jazz Today -ohjelman soittoon yli 30 radiotaajuudelle.

 Odd Brew’stä sanottua:

 ”Vauhtia ja vaihtelevia tilanteita… rajuja jarrutuksia ja kontrastivaihteluja. Kaikki hallitusti ja ilahduttavan yllätyksellisellä tavalla.” (Osku Rajala, Jazzrytmit.com  (Koemaisto EP:n arvio)

 ”Norwegian Wood helmeili Odd Brewn käsittelyssä maukkaasti. Hanna Turusen bassolinja kommentoi ovelasti Jere Mäntykankaan kitarasooloa ja rumpali Vili Kallosen komppia. Pelimannimusiikkikin näytti sopivan Odd Brewn reseptiin. Eliaksen spelissä fonisti Aki Saira ja pianisti Kaipiainen pääsivät esittelemään virtuoottista vikkelyyttään.” (Katri Kallionpää, Helsingin Sanomat, Jazzkeittiö-blogi)

 ”Kaipiaisen luoma sekoitus on hurja ja hurmaava, ja monivärisyyttä korostaa yhtyeen eturivin tietty eriparisuus: Aki Sairan puhtaankauniit saksofonisoundit ja Jere Mäntykankaan estottomasti mouruava rock-kitara puhuivat aivan eri kieltä, ja juuri siksi ne oli hyvä saattaa yhteen. Hanna Turusen kontra ja sähköinen basso sekä Vili Kallosen rummut viimeistelevät Odd Brewn hallitun, mutta samalla rennosti poukkoilevan yhtyesatsin.” (Pentti Ronkanen, Suomijazz.com)


Santeri Kaipiainen – piano/koskettimet
Vili Kallonen – rummut
Jere Mäntykangas – kitara
Aki Saira – sopraano- ja alttosaksofoni
Hanna Turunen – kontra- ja sähköbasso

Jätä kommentti