Kevään Hopeatähti-sarja alkaa hienolla kotimaisella luontoelokuvalla

Spread the love

Varkauden elokuvateatteri Maximin Hopeatähti-sarjan kevätkausi alkaa keskiviikkona 23. tammikuuta.  Kevään sarjassa nähdään viisi kiinnostavaa elokuvaa. Hopeatähti-sarjan alustajana toimii tuttuun tapaan Tapio Tuomainen.

Hopeatähti-sarja on suunnattu ikäihmisille, mutta näytökseen ovat tervetulleita kaikki muutkin.

Kevätkausi alkaa Ailo – Pienen poron suuri seikkailu. Kaikille ikään katsomatta sopiva, nuoren poronvasan elämäntaipaleesta kertova elokuva on kuvattu Lapissa, ja se häikäisee katsojan upealla visuaalisuudellaan. Elokuvan on ohjannut ranskalainen Guillaume Maidatchevsky, ja osatuottajana ja kuvaajana ovat toimineet miehet mm. lumoavien luontoelokuvien Järven tarina ja Metsän tarina takaa.

The Wife on kiehtova draama ikääntyneestä pariskunnasta, jonka mies saa uskomattoman kunnian: kauan odottamansa Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Miehensä uralle täydellisesti omistautunut vaimo riemuitsee uutisesta vähintään yhtä paljon kuin kirjailija itse. Käykin ilmi, että vaimon antama tuki nobelistimiehelleen onkin paljon enemmän kuin muut ovat voineet kuvitellakaan. Ruotsalaisen Björn Rungen ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Glenn Close ja Jonathan Pryce.

Roger Michellin ohjaamassa hersyvässä dokumentissa Nothing Like a Dame pääsemme seuraamaan neljän huippunäyttelijän: Judi Denchin, Maggie Smithin, Joan Plowrightin ja Eileen Atkinsin sydämellisiä keskusteluja uriensa ja elämänsä varrelta. Yhdistävänä tekijänä upeilla veteraaninäyttelijättärillä on yli puoli vuosisataa kestänyt ystävyys, joka kestää myös toisten hyväntahtoisen kadehtimisen.

Kun Astrid Lindgren oli hyvin nuori, tapahtui jotakin mikä vaikutti hänen elämäänsä perinpohjaisesti ja antoi hänelle erikoislaatuisen kyvyn nähdä syvälle lasten sieluihin. Tämä tapahtuma rohkaisi häntä rikkomaan niin totuttuja sääntöjä kuin uskonnollisia ja yhteiskunnallisia odotuksia. Astridista tuli yksi aikojemme luovimmista naisista: koko maailman tuntema ja rakastama tarinankertoja. Pernille Fischer Christensenin ohjaama hieno draama Nuori Astrid kertoo kirjailijattaren varhaisista vuosista, mitään kaunistelematta.

Kevään Hopeatähti-sarjan huhtikuussa päättää Stan & Ollie. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo maailmankuulusta komediakaksikko Stan Laurelista ja Oliver Hardysta, tutummin Ohukaisesta ja Paksukaisesta. Se on tarina heidän menestyksestään, suosion romahduksesta ja menneisyyden haamuista, mutta ennen kaikkea rakastetun parivaljakon keskinäisestä ystävyydestä ja merkityksestä toisilleen. Elokuvan on ohjannut Jon S. Baird ja nimiosissa ovat Steve Coogan ja John C. Reilly.

Hopeatähti-sarjan elokuvat keväällä 2019

ke 23.1. AILO – PIENEN PORON SUURI SEIKKAILU

ke 6.2. THE WIFE

ke 20.2. NOTHING LIKE A DAME

ke 20.3. NUORI ASTRID

ke 3.4. STAN & OLLIE

Hopeatähti-sarjan näytökset alkavat keskiviikkoisin klo 13.00. Muutokset ovat mahdollisia.

Jätä kommentti