Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hanke hakee kyliä mukaan pop up -palveluihin

Pohjois-Savon Kylät ry:n hallinnoima Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hanke on startannut tänä syksynä. Hankkeessa tehdään jo säännöllisiä palvelupäiviä viidellä Pohjois-Savon harvaanasutun maaseudun kylällä vuoteen 2021 asti.  Kyliä ovat Muuruvesi, Haluna, Etelä-Tuusniemi, Sorsakoski ja Kotalahti.

Nyt haetaan mukaan uusia kyliä tekemään yhdessä pop up -palvelupäiviä ikäihmisille ja etsitään mukaan Pohjois-Savon alueelta 10 eri kylää, joilla vastaavaa toimintaa voidaan järjestää muutamia kertoja vuodessa. Hankkeeseen voivat hakea seuraavien kuntien harvaanasuttujen alueiden kylät; Iisalmi, Kaavi, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi ja Vieremä. Kylät voivat hakea mukaan 11.1.2019 saakka.

Hae mukaan tästä: https://www.webropolsurveys.com/S/2C52AF4B6A73420D.par

(samaan kyselyyn lyhyt osoite: https://urly.fi/17ix )

– Palvelupäivien sisältöä suunnitellaan alueen ikäihmisten ja muiden kylätoimijoiden kanssa yhdessä. Palvelupäiviä on pidetty jo muutamia, niissä on ollut tarjolla monipuolista ohjelmaa ja mahdollisuus edulliseen ruokailuun. Päivät ovat keränneet hyvin osallistujia ja ikäihmisiltä on tullut myönteistä palautetta. Tarvetta harvaanasutun maaseudun ikäihmisillä on niin kuulumisten vaihdolle, hierontapalveluille kuin digineuvonnalle, kertoo kyläasiamies Merja Kaija.

Hankkeen tavoitteena on palvelupäivien kautta lisätä harvaanasutun maaseudun ikäihmisten kotona asumisen mahdollisuuksia ja turvallisuutta, sosiaalisten kontaktien määrää, osallisuutta sekä samalla vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä.

Hankkeeseen rahoitus tulee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta. Hanke

on osa Elämänote -avustusohjelmaa.

Jätä kommentti