Joulupuu-keräys käynnistyy ensi maanantaina

Spread the love

Joulupuu-keräys tuo jälleen joulumieltä Varkaudessa. Warkauden Nuorkauppakamari on järjestänyt vuodesta 2008 saakka Suomen nuorkauppakamarien yhteistä hyväntekeväisyyskeräystä, joka kutsuu kaikkia Joulupuun luokse. Keräyksen avulla jaetaan jouluiloa ja tehdään lahjahaaveista totta, myös niille lapsille ja nuorille, jotka muuten uhkaavat jäädä ilman joulupukin tuomisia. Nuorkauppakamari on järjestää jälleen keräyksen Varkauden alueella, uutena keräyspisteenä tänä vuonna on mukana Navitas-talo.

Joulupuu tuo hyvän mielen lahjojen antajille, projektissa mukana olleille tahoille ja tietenkin myös lahjan saajille perheineen. Joulupuu-keräyksen avulla tuodaan jouluiloa vähävaraisten perheiden lapsille, jotka uhkaavat jäädä ilman joulupukin tuomisia. Joulupuussa yhdistyvät lasten pyyteetön auttaminen, ihmisten henkilökohtainen panos ja välittäminen sekä yritysten aktiivisuus.

Miten keräys toimii?

Warkauden Nuorkauppakamari saa Joulupuu-keräyksen toteuttamista varten Varkauden ev. lut. seurakunnalta sekä Varkauden kaupungin perhepalveluilta anonyymit listat lahjoja tarvitsevista lapsista ikineen, sukupuolineen ja lukumäärineen. Listojen avulla keräyspaikkoihin pystytetään Joulupuut, joiden oksille ripustetaan pakettikortteja, joissa jokaisessa lukee saajan ikä sekä sukupuoli.

Joulukuusesta voi kuka tahansa ottaa pakettikortin. Joulukuusesta pakettikortin ottanut yksityislahjoittaja lupautuu tuomaan Joulupuun keräyspisteeseen keräysaikana lahjan, joka sopii tuolle lapselle.

Joulupuu-keräys käynnistyy maanantaina 3.12. ja jatkuu viikon ajan, 9.12. saakka. Joulupuut kortteineen löytyvät Citymarketilta, K-market Hertusta, K-market Pirkasta, Pohjois-Savon Osuuspankin Varkauden konttorista, Prismalta ja Varkauden kaupunginkirjastolta. Uutena keräyspisteenä on tänä vuonna mukana Navitas, joulupuu löytyy Navitas 1 -talosta infon luota.

Tarvitsevia on paljon

Varkaudessa listoilla on yli 500 lahjoja toivovaa lasta, joiden iät vaihtelevat vauvasta 18-vuotiaaseen. Lahjaideoita ja muuta keräykseen liittyvää tietoa löytyy Warkauden nuorkauppakamarin verkkosivulta (http://www.jcwarkaus.fi/) sekä Joulupuu Varkaus -facebooksivulta (https://www.facebook.com/joulupuuvarkaus/).

Myös yritysten on mahdollista osallistua keräykseen. Käytännössä tämä toimii niin, että yritys voi ostaa lahjat valitsemastaan paikasta ja Joulupuu-keräyksen tiimi käy ne noutamassa mukaan keräykseen. Lisätietoja yritysosallistumisesta saa osoitteesta: joulupuuvarkaus@gmail.com.

Keräyksen jälkeen lahjat toimitetaan Varkauden ev. lut. seurakunnan diakoniatyölle ja kaupungin perhetyölle, joiden henkilöstö huolehtii edelleen lahjojen jakamisesta oikeisiin osoitteisiin.

Kuinka osallistuminen onnistuu?

  1. Nouda keräyspaikalta pakettikortti, joka kertoo lahjansaajan sukupuolen ja iän. Voit ostaa lahjan myös ilman pakettikorttia: kirjoita vain itse lahjan päälle vastaanottajan ikä, sukupuoli ja tieto lahjan sisällöstä!
  2. Paketoi uusi (joko ostettu tai omatekoinen) lahja, kiinnitä siihen noutamasi pakettikortti ja tuo lahja keräyspisteeseen.

Jätä kommentti