Yksinäisten joululounas Varkaudessa

Spread the love

Yksinäisyys on iso ongelma Varkaudessa. Toive koko kaupungin yhteisestä yksinäisten joulutapahtumasta nousi esiin marraskuussa 2017 Varkauden kaupungin järjestämällä Idealeirillä. Toiveesta tulee nyt totta, kun Varkauden kaupunki yhteistyökumppaneineen kutsuu joululounaalle lauantaina 22.12.2018 klo 12-14 Waltterin koulun ruokasaliin, Urheilukatu 21. Ruokasali sijaitsee E-rakennuksessa, käynti Osmajoentien puolelta.

Yksinäisten joululounas on maksuton ja on tarjolla 100 varkautelaiselle, jotka kokevat itsensä yksinäisiksi ja toivovat pääsevänsä ruokailemaan joululounaan yhdessä toisten kanssa. Mukaan voi ottaa myös lapsia, heistäkin tarvitaan ennakkotieto.

Erilaisten selvitysten mukaan yksinäisyys on iso ongelma Varkaudessa. Toive koko kaupungin yhteisestä yksinäisten joulutapahtumasta nousi esiin marraskuussa 2017 Varkauden kaupungin järjestämällä Idealeirillä. Keväällä 2018 perustettiin pieni työryhmä, joka otti tehtäväkseen tehdä tapahtuman suunnittelun ja organisoinnin.

Joululounaalle tulee ilmoittautua 7.12. mennessä Varkauden kaupungin numeroon 044 743 6492 – ilmoittautujan yhteystiedot ovat kaupungin tietosuojan piirissä. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee kertoa
kyytitarpeesta ja ruoka-ainerajoituksista. Kyydit järjestetään vapaaehtoisten voimin. Joululounaalle tultaessa Waltterin koulun ruokasaliin, ovella tarkistetaan, että nimi löytyy listasta.

Tarjolla on jouluinen noutopöytä jälkiruokineen. Vapaaehtoiset järjestöt ja muut aktiiviset toimijat valmistavat ruoan talkoilla. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua: vapaaehtoistyo.fi/varkaus ja sieltä kohta ”Tule mukaan Yksinäisten Joululounaan valmisteluun”.

Ruokailun ajan tilaisuudessa on lauluesityksiä ja paikalla on myös joulupukki ja -muori. Joululounastilaisuus on päihteetön tapahtuma – ”pukeutumiskoodina” on puhtaat, siistit vaatteet. Tapahtuman järjestävät varkautelaiset vapaaehtoiset yksityishenkilöt ja seurakunnat yhdessä Varkauden kaupungin kanssa.

Varkauden perinteinen Talvipäivän seisaus -tapahtuma on Taipaleen kanavalla samana päivänä.

Jätä kommentti