Varkauden kaupunki jälleen mukana Lapsi mukaan töihin -päivässä

Spread the love

Varkauden kaupunki on osallistunut tänäkin vuonna näkyvästi Lapsen oikeuksien viikkoon. Valtakunnallista viikkoa vietetään juuri nyt, 19.-25.11.2018.

Lapsen oikeuksien viikko aloitettiin tiistaina näyttävästi pääkirjaston useiden tapahtumien voimin. Kirjaston mediakeitaalla oli mm. satujumppaa, lapset pääsivät suunnittelemaan Lasten kaupunkia ja päätiskin edustalla nähtiin huikeita Soisalo-tanssikoulun tanssiesityksiä. Lapsen oikeuksien viikon ohjelma jatkuu myös loppuviikosta. Torstaina pääkirjastolla Satuhuoneessa klo 17.30 Vauva ja taaperoteatteri AEIOU:n Masussa-esitys, lauantaina pääkirjaston kokoussalissa klo 10-13 Vekara-Varkauden piparkakkupaja ja sunnuntaina klo 10-16 Varkauden museoiden Joulu on jo ovella -perhetapahtuma. 

Perjantaina Varkauden kaupunki osallistuu Lapsi mukaan töihin -teemapäivään. Päivään osallistuu kaupunkiorganisaatiosta ainakin Kankunharjun päiväkoti, Lasten ja nuorten keskus Nikula, Svenska skolan, tekninen toimi sekä kotihoidon ja palveluasumisen yksiköistä Louhirinne 2, Kangaslammin palvelukeskus ja Joroisten kotihoito.

– Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset tekevät työtä ja mitä työn teko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia, summaa kaupungin henkilöstöjohtaja Nina Holopainen kaupungin mukanaoloa.

– Kotihoidossa lapset pääsevät vanhempiensa mukana ilahduttamaan mummoja ja pappoja. Samalla tarjoamme luontaisen kohtaamisen lapsille ja ikäihmisille, kertoo Joroisten kotihoidon suunnitelmista kotihoidon esimies Kirsi Hynninen.

Jätä kommentti