Tango Finlandia ja Valssin Valtias kohtaavat

Spread the love
Aki Hietala

Arvostettu Tango Finlandia-palkittu bandoneonisti ja harmonikkataiteilija Jarmo Tinkala kohtaa Pieksämäen musiikkimiehen, Aki Hietalan yhteiskonsertissa Tango Finlandia ja Valssin Valtias kohtaavat Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleenissa lauantaina 17.11. klo 18.

Jarmo ja Aki ovat tunteneet toisensa jo 1980-luvulta, ja ovat tehneet muusikkona satoja yhteisiä keikkoja. Tämä on kuitenkin ensimmäinen yhteinen ”solistikonsertti”. Jarmo + hänen kokoama kvartetti antaa sykkeen konsertti-iltaan. Kvartetissa soittavat: Risto Lunkka ( koskettimet/harmonikka), Arto Nurmi (kontrabasso), Mika Hietala (rummut) ja Petri Lehtola (kitara).

Ohjelma vie kuulijat tangon, vanhan tanssi- ja viihdemusiikin klassikoihin, sekä laulelmallisiin sävelmiin. Ohjelmistossa pääosin 1940-60-lukujen suomalaisten mieslaulajien tuntemaksi tekemää musiikkia mm. Olavi Virran ja Henry Theelin ja Mauno Kuusiston tuotannosta. Harmonikkasooloja on myös luvassa. Aki Hietalan iskelmälevytyksiä ei kuulla tällä kertaa. 

Jarmo Tinkala

Jarmo Tinkala on voittanut Kultainen harmonikka-kilpailun v.1990. Hän on toiminut studio- ja sessiomuusikkona levytyksissä, sekä on tunnettu  vuosikymmenien ajalta myös televisio-ohjelmien muusikkona, mm. Tangomarkkinoilta

Aki Hietala on Valssin Valtias, hän on levyttänyt vuodesta 1995 useille levymerkeille (mm. Warnermusic, Magnummusic, Tatsia). Hietalan viimeisin levy ”Voin alkaa kaiken uudelleen” voitti paikallisradioiden kuukauden levy-palkinnon kesällä 2018. Hietala toimii Pieksämäellä Seurakuntaopiston musiikinopettajana sekä laulunopettajana Seutuopistossa. Hietala on myös tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita musiikkiaiheisia kirjoja.

Jätä kommentti