Christmas Jazz kulttuurikeskus Poleenissa

Spread the love
(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

Jazzlaulajatar Mariah Hortans ja kitaristi Mathias Sandberg ovat nopeasti luoneet oman markkinaraon suomalaisen jazzin parissa. Musiikkia voi kuvata rauhalliseksi, tunnelmalliseksi, traditionaaliseksi vocal-jazziksi. Mariah Hortans / M Sandberg Duo on esiintynyt aktiivisesti suomessa sekä tehnyt kaksi kiertuetta USA:ssa. Nyt Mariah Hortans/M Sandber Duo konsertoi otsikolla Christmas Jazz  Kulttuurikeskus Poleenissa Pieksämäellä keskiviikkona 21.11. klo 19.

Mariah Hortans on koulutukseltaan laulunopettaja. Esiintymisien ja opetuksen lisäksi hän on viime vuosina myös toiminut kuoronjohtajana. Jazzkitaristi Mathias Sandberg, joka on opiskellut mm. Manhattan School of Musicissä New Yorkissa sekä Berklee College of Musicissä Bostonissa, on yksi Pohjanmaan eniten kysytyistä freelancemuusikoista. Georg Riedel, LaGaylia Frazier, Pierre Swärd, Jukka Eskola, Teppo Mäkynen sekä Manuel Dunkel ovat muutamia artisteja, joiden kanssa hän on työskennellyt.

Mariah Hortansin ja Mathias Sandbergin Christmas Jazz ja Another Jazzy Christmas -levyt luovat rentouttavan ja jazzahtavan joulutunnelman. Musiikki esitetään suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi ja muodostuu sekä Sibeliuksen, Händelin ja Schubertin klassisista joulusävellyksistä että perinteisistä pohjoismaisista joululauluista ja englanninkielisistä christmas carolseista. Musiikki on saanut uuden sovituksen jossa on käytetty duon tunnukseksi muodostuneita harmonioita ja melodisia improvisaatioita sekä svengaavia rytmejä.

Mariah Hortans / M Sandberg Duo tekee marras-joulukuussa 38 konsertin Christmas Jazz -kiertueen Inarista Helsinkiin.         

Jätä kommentti