Tarinoiden Taulumäki tulee taas!

Spread the love

Kaupunkifestari kaikenikäisille 20 vuotta iloa ja valoa La 10.11.2018 klo 16.30 – 21.00 Varkauden kaupunginkirjasto.

Tarinoiden Taulumäki tapahtuma on tuonut jo 20 vuoden ajan piristystä marraskuiseen Isänpäivän aattoiltaan. Tänäkin vuonna tapahtuma tarjoaa monipuolisen kattauksen musiikkia, tanssia, taikuutta ja työpajoja. Eri ikäryhmät on huomioitu ohjelman suunnittelussa ja vapaa pääsy tukee saavutettavuutta. Tapahtumassa edustettuna on niin paikallista osaamista, alueen taitajia kuin valtakunnallisia tähtiäkin.

Esityksiä ja vierailuja

Kirjailijavieraaksi saapuu toimittaja ja kirjailija Antti Heikkinen, jonka esikoisromaani Pihkatappi ilmestyi vuonna 2013. Kirjoittamisen lisäksi monilahjakas Heikkinen näyttelee, laulaa ja tekee stand up -komiikkaa. Tapahtumassa Heikkistä haastattelee Soisalon seutu –lehden päätoimittaja Antti Aho.

Musiikki soi tapahtumassa pitkin iltaa. Ovien avautuessa muusikko Anssi Huotari tulkitsee harmonikalla kappaleita Ranskasta Argentiinaan, zardas-musiikista argentiinalaiseen tangoon ja ranskalaiseen valssiin. Soisalo-musiikkiopiston oppilaskonsertissa kuullaan kuinka musiikki ilman sanojakin on tarinankerrontaa. Illan päättää Tero Vaaran soolokonsertti. Vaara teki 1984-2014 Mamban solistina huikean uran. Konsertissa kuulemme hänen hittejä vuosien varrelta; Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä, Lauantai-ilta, Valokuvia, Älä jätä minua, Vielä on kesää jäljellä…

Samba Maracanã esittää rytmikästä brasilialaista tanssia. Värikkäät sulkapäähineet, paljetit, timantit ja kirkkaana loistavat tanssijoiden hymyt lämmittävät vielä pitkälle talveen.

Taikuri Tapio Salomaan puolen tunnin stand up-taikaesitys sisältää visuaalisia ja todella hämmästyttäviä taikatemppuja. Tapahtuman aikana Taikuri Salomaa kiertää kahden tunnin ajan yleisön joukossa tehden aina yhtä kiehtovaa lähitaikuutta aivan yleisön silmien alla.

Taidetta ja työpajoja

Riikka.arte esittelee tapahtumassa kurkistuksen toiseen ulottuvuuteen käyttäen ultraviolettivaloa. UV-taiteessa revontuliaiheet loimuavat seinillä ja vieraat kutsutaan ihmeelliselle matkalle kohti kaukaisten planeettojen avaruuspuutarhoja. UV-työpajassa tuunataan t-paita, tennarit, kassi tai kännykänkuoret UV-maaleilla.

Po1ntWarkaus studiolla voi tapahtuman aikana tutustua graffititaiteeseen, suunnitella oman graffititeoksen ja osallistua yhteisöteoksen luomiseen. Kirjaston sisäpihalla voi seurata graffitin tekoa, tekijöinä mm. Aezone sekä GOONS / TTAS CREW.

Varkauden Teatterin Puluboi-työpajassa lapset tuunaavat ikioman pulun tai minikeppihevosen, jolla lennetään satuhuoneeseen toteutetulla mini-Kauppakadulla kuin Puluboi ja Ponityttö.

Asuuko jokaisessa meissä pieni taitelija? Tätä pääsee testaamaan Marja-Muusa Hämäläisen vetämässä taidetyöpajassa. Tapahtuman aikana yleisö voi seurata myös vartalomaalauksen etenemistä.

Muuta

Kariniemen Jippo alpakka on alkuillasta tunnin paikalla siliteltävänä.

Hemmotteluhuoneesta on tullut yleisön suosikki ja tänäkin vuonna siellä on tarjolla lyhyitä hemmotteluhoitoja. Taitotyöpajassa askarrellaan kristalleista ja metallilangasta soma pikku enkeli ja kädentaidon pisteessä laukku- tai reppukoru, jossa heijastava tupsu.

Korutaitelija Pirjo Manninen esittelee valmistamiaan koruja mm. hopeasavesta, sterlinghopeasta, kivistä, helmistä ja kierrätysmateriaaleista.

Lasten ohjelmassa Seikkaillaan kummaan kadotuksen kammioon, liput myynnissä kirjaston lastenosastolla. Lastenosastolla tarjolla myös kasvomaalauksia ja kirjastosuunnistus.

Cafe Ankkuri ja Herkkupuoti ovat avoinna tapahtuman ajan. Samoin Hyvinvointi Ankkuri on avoinna stopdia.fi asialla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jätä kommentti