Hirvimerkki! -kampanja muistuttaa hirvivaarasta lännestä itään

Spread the love

Hirvikolareiden vähentämiseen tähtäävä Hirvimerkki! -kampanja kulkee tänä vuonna halki Suomen lännestä itään lokakuun alussa. Trafin, Autokoululiiton ja Metsästäjäliiton yhteistyökumppaneineen järjestämä, Helsingistä alkava kiertue pysähtyy Porissa, Hämeenlinnassa, Muuramessa, Liperissä ja Savonlinnassa.

Viime vuoden tapaan Hirvimerkki!-kampanja toteutetaan viikon mittaisena kiertueena 5.-12.10.2018. Kampanjan tavoitteena on kouluttaa autoilijoita ennakoimaan hirvikolareita, kehittää uusia tapoja varoittaa riskialueista ja opastaa kuinka toimia kolarin sattuessa.

Tämän vuoden kiertueella on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa hirvionnettomuuksien ennalta estämisestä ja oikeasta toiminnasta hirvikolaripaikalla, tutustua hirvistä varoittaviin teknisiin järjestelmiin ja autojen uusimpaan turvatekniikkaan. Kiertueen tähtenä toimii itseoikeutetusti herra Hirvi, täysikokoinen uroshirvi, jonka mittasuhteita pääsee katsomaan tuulilasin takaa. 

Bongaa oma Hirvimerkki! -paikkakuntasi ja osallistu

Kampanjan avaustilaisuus järjestetään Narinkkatorilla Helsingin Kampissa 5.10.2018 klo 12-14. Kiertue järjestetään viidellä eri Shell HelmiSimpukka-liikenneasemalla eri puolella Suomea. Tervetuloa mukaan kaikki ikään katsomatta, päivittäinen ohjelma järjestetään klo 11-17. 

  • Ma 8.10. Shell HelmiSimpukka Pori, Noormarkku
  • Ti 9.10. Shell HelmiSimpukka Hämeenlinna, Iittala
  • Ke 10.10. Shell HelmiSimpukka Muurame
  • To 11.10. Shell HelmiSimpukka Liperi, Ylämylly
  • Pe 12.10. Shell HelmiSimpukka Savonlinna, Miekkoniemi

Suomen autokoululiiton, Suomen metsästäjäliiton ja Trafin Hirvimerkki!-kampanja ollaan toteutettu vuosittain vuodesta 2015 lähtien. Mukana kampanjassa tänä vuonna ovat myös Shell HelmiSimpukka, St1 Oy, Volvo Cars, Volvo Trucks Suomi ja V-Traffic.

Jätä kommentti