Ehdota liikunnan ja urheilun palkittavia Leppävirralla

Spread the love

Leppävirran kunta palkitsee vuosittain parhaat urheilijat ja stipendiurheilijat. Palkinnot julkaistaan tammikuussa järjestettävässä tilaisuudessa.  Kuntalaisilla ja liikunnan ja urheilun toimijoilla on mahdollisuus jättää ehdotukset palkittavista urheilijoista, valmentajista ja seuratoimijoista 18.11.2018 mennessä. Leppävirran kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta käsittelee asiaa marraskuun kokouksessaan.

Palkittavat urheilijat

Palkinnon saajan on oltava ko. vuonna kirjoilla Leppävirran kunnassa ja voi edustaa muutakin kuin leppävirtalaista urheiluseuraa. Palkinnon saajan on oltava, paitsi tuloksiltaan hyvä, myös elämäntavoiltaan hyvää esimerkkiä osoittava henkilö. 
Palkinnot jaetaan vuosittain seuraavissa kategorioissa:

  1. Kunnan paras urheilija kaikki lajit huomioon ottaen
  2. Vuoden 12-18-vuotias tyttö- ja poikaurheilija
  3. Seura-aktiivi
  4. Muut mahdolliset hyvät saavutukset

Stipendiurheilijat

Urheilijan tai joukkueen tulee olla kirjoilla Leppävirralla. Urheilijan tulee sijoittua SM-tasolla kolmen parhaan joukkoon. SM-mitalistin henkilökohtainen valmentaja palkitaan. 
Stipendi on tarkoitettu valmennuksesta aiheutuneiden kulujen korvaamiseen, mm. leiri-, lihashuolto- ja urheiluvälinekuluihin. valmentajille ja seurojen toimihenkilöille voidaan myöntää stipendi valtakunnallisesti merkittävästä toiminnasta.

Vuoden liikuttajan valinta, muut maakunnalliset palkinnot

Pohjois-Savon urheilugaala järjestetään tammikuussa. Jokaisella pohjoissavolaisella kunnalla on mahdollisuus nimetä palkittavaksi tässä tilaisuudessa Vuoden liikuttaja. Palkittavan tiedot perusteluineen tulee lähettää Pohjois-Savon Liikunnan urheilugaalatoimikunnalle. Perusteena voi olla pitkäaikainen toiminta tai yksittäinen teko, jolla on huomattu olevan liikunnallista merkitystä Leppävirralla. Leppävirran vuoden liikuttajaksi on aikaisemmin valittu 2014 Jorma Rajakannas, 2015 Pentti Kervinen, 2016 Ilkka Mannila ja 2017 Ilpo ja Tuija Koponen.

Leppävirran Vuoden liikuttajan lisäksi palkintoehdotuksia maakunnallisella tasolla voi antaa kolmessa kategoriassa:

– Vuoden nuori urheilija: Edustaa pohjoissavolaista urheiluseuraa. Ensisijaisena kriteerinä kilpailullinen menestys nuorten sarjoissa (15-20v). Valinnassa huomioidaan myös mahdollinen kansainvälinen menestys ja edustustehtäviin yltäminen, opintojen ja urheilun yhdistäminen menestyksekkäästi sekä yleinen esikuvana toimiminen pienemmille junioreille sekä toisille nuorille urheilijoille.

 Vuoden nuorisourheiluseura: Pohjoissavolainen seura, joka tekee ansiokasta työtä lasten ja nuorten urheilun hyväksi. Seuran toiminnassa näkyy kasvatuksellisuus ja monipuolisuus, valinnassa huomioidaan pitkäjänteinen työ nuorisotoiminnan kehittämisestä.

– Elämänura-palkinto: Liikunnan ja urheilun parissa pitkään työskennellyt ja toiminut henkilö. On toiminnallaan tehnyt ansiokasta työtä pohjoissavolaisen urheilun hyväksi. Ilmoituslomake kaikkiin yllä mainittuihin palkintoihin: https://www.webropolsurveys.com/S/BF3C2D807705666B.par

Palkitsemissäännöt kunnan palkintoihin ja stipendeihin:
http://www.leppavirta.fi/365_upload/content_images/files/PARHAIDEN%20URHEILIJOIDEN%20PALKITSEMISSAANNOT.pdf 
http://www.leppavirta.fi/365_upload/content_images/files/Urheilustipendisaannot.pdf

Jätä kommentti