Järjestöjen ja yhdistysten ääntä kaivataan

Spread the love

Millainen on järjestöjen Pohjois-Savo 2035? Miltä näyttää järjestötoiminnan tulevaisuus ja mitä tehtävää varten järjestöt ja yhdistykset ovat olemassa? Millaisia toimenpiteitä tarvitaan järjestöjen ja yhdistysten yhteisten tavoitteiden toteuttamiseksi?

Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia järjestölauantai-tilaisuuksissa. Maksuttomat Järjestölauantai-tilaisuudet ovat järjestö- ja yhdistystoimijoille paikka osallistua järjestöstrategian työstämiseen ja tutustua ohjatusti Pohjoissavolaiset.fi -järjestötietopalveluun. Kolmella paikkakunnalla tilaisuuksien ohjelmassa on lisäksi koulutusta yhdistysten rahoitukseen ja varainhankintaan liittyen. 

Järjestöstrategiaan kootaan tietoa järjestökentän tulevaisuudennäkymistä, tavoitteista ja roolista suhteessa muuttuvaan yhteiskunnan rakenteeseen. Kokonaisuus sisältää järjestöjen yhteisen strategian ja toimenpideohjelman tuleville vuosille. Järjestö- ja yhdistystoimijat pääsevät osallistumaan strategian sisällön luomiseen syksyn aikana tilaisuuksissa sekä verkossa. Järjestöjen Savo 2035  -strategiaseinä kiertää järjestöjen ja yhdistysten tilaisuuksissa ympäri Pohjois-Savoa ja lisäksi strategian työstöön voi tulla mukaan myös verkossa lokakuun aikana Pohjoissavolaiset.fi -sivustolla. Strategiatyötä tehdään osana Sakke – Pohjois-Savon Järjestöyhteistyön kehittämishankkeen toimintaa.

Järjestölauantai-tilaisuudet järjestetään seuraavasti:
29.9 klo 10-13 Lapinlahti, Arkkitehtuuri- ja ympäristökoulu Lastu
6.10 klo 10-14 Suonenjoki Yrityskeskus Futuria (myös etäyhteydellä)
13.10 klo 10-14 Juankoski Soittokunnan talo
27.10 klo 10-14 Kiuruvesi Kulttuuritalo

Lisäksi järjestöstrategiaan osallistumaan ja Pohjoissavolaiset.fi – järjestötietopalveluun tutustumaan pääsee myös Varkauden kirjastolla 1.10 klo 12-15.

Tarkemmat lisätiedot ja ohjelmat löytyvät verkosta osoitteesta: www.pssotu.fi/sakke.html
Koulutusosion toteuttaa Pohjois-Savon Kylät ry osana Kyläpäällikkö-koulutusta ja Pohjois-Savon kylät ry:n ja Pohjois-Savon liikunta ry:n yhteishanketta: Koulutukset kuntoon – ossoominen mukkaan.

Jätä kommentti