Kuopion Muotoiluakatemian Säätiö myöntää apurahoja

Spread the love

Kuopion Muotoiluakatemian Säätiö myöntää 20 000 euroa apurahoina suomalaisille muotoilun sekä käsi- ja taideteollisuuden toimijoille liiketoiminnan aloittamiseen tai kehittämiseen.

Kuopion Muotoiluakatemian Säätiö on aloittanut toimintansa joulukuussa 2014. Säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää kulttuurin, erityisesti muotoilun, taiteen ja käsityön ammattimaista toimintaa, harrastusta, tuntemusta, arvostusta ja kehittämistä.

Säätiön hallituksessa on viisi jäsentä ja kolme varajäsentä. Hallituksen puheenjohtajan toimii toimitusjohtaja Mika Sutinen ja varapuheenjohtajana opetusneuvos Eija Vähälä

Apurahan hakuaika alkoi 14.9.2018 ja päättyy 19.10.2018.

 

Hakemuksen lähettäminen

Hakemukset voi lähettää joko kirjepostina merkillä “Säätiön apurahahakemus” osoitteeseen: Kuopion Muotoiluakatemian Säätiö, Piispankatu 8, 70100 Kuopio. Tai sähköpostilla Säätiön asiamiehelle: eija.tanninen-komulainen@designkuopio.fijolloin sähköpostin aihekenttään merkintä “Säätiön apurahahakemus”.

Hakemuksessa tulee olla vapaamuotoinen kuvaus toiminnasta, projektisuunnitelma ja sen tukena kuva-aineistoa sekä CV. Sähköisesti aineisto lähetetään joko .pdf- tai .jpg-muodossa, tiedostojen yhteiskoon ollessa enintään 5 Mt.

Apuraha jaetaan hakemusten perusteella

Määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset käy läpi neljän hengen asiantuntijatyöryhmä, joka esittelee apurahan saajaehdokkaat Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön hallitukselle 12.11.2018. Tuossa kokouksessa päätetään apurahan saajat. Etukäteen ei ole päätetty apurahan saajien määrää eikä 20 000 euron summan jakamisperustetta – päätökset tehdään hakemusten perusteella.

Apurahan saajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti viikolla 48. Apurahojen jakotilaisuus pidetään Kuopion Muotoiluakatemialla joulukuussa, päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Jätä kommentti