Jääkärin morsian -konsertti Poleenissa

Spread the love

Kannaksen pojat on tehnyt Sam Sihvon loistavista melodioista konserttimuotoisen esityksen, jossa juontaja kertoo tapahtumien kulun. Konsertti Jääkärin morsian on Pieksämäellä Kulttuurikeskus Poleenissa lauantaina 22.9. klo 18.

Tarina alkaa vuodesta 1914, kun kuului huhuja, että Suomelta viedään kaikki itsemääräämisoikeudet. Se sai nuoren älymystön ajattelemaan maan tulevaisuutta ja kokoonnuttiin miettimään suojautumiskeinoja kyseistä uhkaa vastaan. Maassa, jossa ei ole omaa armeijaa on joku toinen armeija, sen ymmärsivät Suomen ylioppilaat 1914. 

Sam Sihvon Jääkärin morsian on kertomus sotakoulussa olevasta suomalaisryhmästä ja heidän arkipäivästään, sekä illanvietoistaan ravintola Kultaisessa Ankkurissa Liettuan Libavassa. Jääkärit Martti, Mikko sekä Kalpa käyvät myös Suomen sisällissodassa. Vain Martti selviää siitä retkestä elävänä. Hän lähtee takaisin Libavan kultaiseen ankkuriin etsimään Sabinaa.

Juha Repo esittää Martin ja Mikon roolit. Tuiki Latvala on Sabinan osassa. Johanna Lantto toimii säestäjänä (harmonikka ja piano) sekä lisäksi hän laulaa ja tanssii Marjushan roolissa. Mikko (Juha Repo) Tanssittaa Marjushaa Kultaisessa ankkurissa polkkaa ja mazurkkaa. Markku Paksu on tarinan kertojana sekä jääkäri Kalpa.

Historiallisena kuriositeettina mainittakoon, että Tauno (Brännare) oli ensimmäisessä elokuvaroolissaan, Jääkärin morsian -mykkäversiossa, jääkäri Martti ja muutama vuosi myöhemmin, jääkäri Kalpa. Sukunimi oli tuossa välissä vaihtunut Brännaresta Paloksi.

Jätä kommentti