Maximin syksyn matineasarja alkaa Callas-dokumentilla

Spread the love
Maria by Callas. (Klikkaa kuva suuremmaksi.)

Varkauden elokuvateatteri Maximin syyskauden matineasarja alkaa sunnuntaina 16.9. Syksyn sarjassa nähdään neljä erityyppistä uutuuselokuvaa. Kutakin matineaelokuvaa esitetään kahdesti, ja esityspäivät ovat sunnuntai ja tiistai.

Sarjan aloittaa dokumentti Maria by Callas. Tom Volfin ohjaama tyylikäs elokuva kertoo huippusopraano Maria Callasin tarinan hänen omasta näkökulmastaan ja ainutlaatuisen äänensä avulla. Elokuvassa on mukana runsaasti aikaisemmin julkaisematonta arkistomateriaalia niin Callasista kuin häntä ympäröineistä ihmisistäkin. Dokumentin kertojaäänenä on mezzosopraano Joyce di Donato. Maria by Callas nähdään myös ensi viikon keskiviikkona 19.9. Hopeatähti-sarjan elokuvana.

Ken Scottin ohjaama aikuisten satu, Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin, yhdistelee tyylilajeja Bollywood-tanssiesityksistä Monty Pythonin komedioihin, ja kertoo isäänsä maailmalta etsivästä nuoresta intialaisesta fakiirista. Pyhiinvaelluksella Ikeaan hän löytää tarjouksen piikkimaton sijaan rakkauden, mutta karma ei petä: Ikean kaappiin piiloutunut Aja joutuu pyöritykseen, joka vie hänet Lontooseen, Barcelonaan, Roomaan ja Tripoliin, milloin Vuittonin salkussa, milloin kuumailmapallossa, huijaamansa verenhimoinen taksikuski perässään. Elokuva perustuu Romain Puértolasin bestselleriin, joka on käännetty kymmenille kielille. Ajaa näyttelee intialaistähti Dhanush, ja muissa rooleissa ovat mm. Bérénice Bejo ja Erin Moriarty.

1960-luvun alun Englantiin sijoittuva draama Rannalla kertoo nuorten Florencen ja Edwardin tarinan. Se on haikeansuloinen ja teräväkatseinen elokuva siitä, kuinka yhtenä hetkenä tehdyt tai tekemättömät asiat voivat muuttaa kokonaisen elämän. Palkittu brittikirjailija Ian McEwan on myös käsikirjoittanut elokuvan menestysromaaniinsa pohjautuen, ja sen pääosissa nähdään Saoirse Ronan ja Billy Howle. Kiitetyn draaman on ohjannut Dominic Cooke.

Syysmatineasarjan päättää marraskuussa elokuva Talo meren rannalla. Robert Guédiguianin lämmin ja humaani draama vie katsojan Välimeren rannalle Marseilleen, jossa vanha herra omistaa pittoreskin huvilan. Hänen kolme keski-ikäistä lastaan kokoontuu tutulle kotitalolle isänsä viimeisiksi elinpäiviksi. Päivät lapsuudesta tuttuakin tutummalla rannalla saavat sisarukset punnitsemaan mitä vuodet ja vuosikymmenet ovat heille antaneet – ja mitä ottaneet.


Syksyn 2018 matineat:

16.9. + 18.9. Tom Volf:  Maria by Callas
23.9. + 25.9. Ken Scott: Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin
28.10. + 30.10. Dominic Cooke: Rannalla
18.11. + 20.11. Robert Guédiguian: Talo meren rannalla

Esitykset sunnuntaisin ja tiistaisin. Esitysajat vaihtelevat.
Muutokset ovat mahdollisia.

Jätä kommentti