Syksyn Hopeatähti-sarjassa kotimaisia uutuuksia

Spread the love

Varkauden elokuvateatteri Maximin Hopeatähti-sarjan syyskausi alkaa keskiviikkona 5. syyskuuta. Tämän syksyn sarjassa nähdään kuusi elokuvaa, joista peräti viisi on kotimaisia uutuuksia.
Hopeatähti-sarja on suunnattu ikäihmisille, mutta näytökseen ovat tervetulleita kaikki muutkin ikään katsomatta. Hopeatähti-sarjan alustajana toimii Tapio Tuomainen.

Syyskausi alkaa parhaillaan elokuvasalit täyttävällä Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvalla. Tuomas Kyrön romaaniin perustuva ja Tiina Lymin ohjaama sydämellinen draama tuo valkokankaalle sysisuomalaisen ikämiehen, jonka elämältä on kadonnut tarkoitus leskeytymisen myötä. Mutta juuri kun oma hauta-arkku on valmistumassa, Mielensäpahoittajan luo saapuu uusi elämä: 17-vuotias lapsenlapsi. Mielensäpahoittajana nähdään huikean roolin tekevä veteraaninäyttelijä Heikki Kinnunen ja lapsenlapsena uusi upea kyky Satu Tuuli Karhu.

Sarjan ainoana ulkomaisena elokuvana nähdään Maria by Callas. Tom Volfin ohjaama tyylikäs dokumentti kertoo huippusopraano Maria Callasin tarinan hänen omasta näkökulmastaan ja ainutlaatuisen äänensä avulla. Elokuvassa on mukana runsaasti aikaisemmin julkaisematonta arkistomateriaalia niin Callasista kuin häntä ympäröineistä ihmisistäkin. Dokumentin kertojaäänenä on mezzosopraano Joyce di Donato.

Timo Koivusalo on ohjannut elokuvan Olavi Virta, tarinan Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta. Miehestä, jonka unelman sota katkaisi ja joka nousi köyhyydestä huipulle ja Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi niin estradeilla kuin elokuvissakin. Ja joka menetti lopulta kaiken muun paitsi ainutlaatuisen äänensä. Vaikuttavan elokuvan nimiosassa nähdään Lauri Tilkanen. Elokuva nähdään Hopeatähdessä ennakkonäytöksenä.

Suomalaista sielunmaisemaa koskettavasti kuvaava ohjaaja Markku Pölönen tekee odotetun paluun valkokankaalle, kun hänen ohjaamansa Oma maa saapuu elokuvateattereihin. Elokuva kertoo nuorenparin vavahduttavan tarinan aina sodan päättymisestä vuonna 1945 vuoteen 1952 saakka. Pari raivaa ja tekee itselleen kodin heille myönnetylle asutustilalle Pohjois-Karjalassa. Elokuvan pääparia näyttelevät Oona Airola ja Konsta Laakso. Elokuvan näytöksessä vierailee ohjaaja Markku Pölönen.

Juha Lehtolan ohjaama Ihmisen osa on Kari Hotakaisen samannimisen menestysromaanin innoittama ja mustaa huumoria pursuava draamakomedia veijarimaisista huijauksista sekä rikkinäisestä perheestä, joka yllättävien mutkien kautta alkaa hitsautua yhteen. Elokuvan päärooleissa ovat mm. Hannu-Pekka Björkman, Leena Uotila, Asko Sarkola ja Ria Kataja. Elokuva nähdään Hopeatähdessä ennakkonäytöksenä, jossa vierailevat ohjaaja Juha Lehtola ja kirjailija Kari Hotakainen.

Ennakkonäytös on myös syksyn Hopeatähti-sarjan päättävä Klaus Härön ohjaus Tuntematon mestari.  Draamassa Heikki Nousiaisen näyttelemä taidekauppias Olavi suunnittelee eläkkeelle jäämistä, sillä hänen liikkeensä on nähnyt parhaat päivänsä ja nuorempi taidesukupolvi on jo ajamassa auttamatta ohi. Elämä tarjoaa yllätyksellisesti kuitenkin vielä yhden mahdollisuuden, mutta sillä on sananmukaisesti hintansa.

 

Syksyn 2018 Hopeatähti-sarja:

5.9. Tiina Lymi: Mielensäpahoittaja

19.9. Tom Volf: Maria by Callas

3.10. Timo Koivusalo: Olavi Virta

1.11. Markku Pölönen: Oma maa (Markku Pölönen vierailee näytöksessä)

21.11. Juha Lehtola: Ihmisen osa (Juha Lehtola ja Kari Hotakainen vierailevat näytöksessä)

5.12. Klaus Härö: Tuntematon mestari

Hopeatähti-sarjan näytökset alkavat keskiviikkoisin klo 13.00, paitsi Oma maa torstaina klo 13.00. Muutokset ovat mahdollisia.

Jätä kommentti