Auton Päivä -tapahtuman viesti: Henkilöauto on monelle välttämätön kulkuneuvo arjen liikkumistarpeiden täyttämiseksi

Spread the love

Autoliiton Varkauden osasto järjesti perinteisen Auton Päivä -tapahtuman lauantaina syyskuun ensimmäisenä päivänä Varkauden Moottoriurheilukeskuksessa. Tilaisuudessa oli ohjelmaa koko perheelle – ja Autoliiton keltaiset ilmapallot lähtivät koko perheelle mukaan tapahtumasta. Karting- autolla ajomahdollisuus oli  6-13 -vuotiaille kuljettajille. Ja paikalla tietenkin myös Team Ahma.

Valtakunnallisesti Autoliiton Auton Päivä -tapahtumaa vietettiin nyt 22. kerran. Teemapäivän tarkoituksena on herättää keskustelua autoilun merkityksestä Suomessa. Autoliiton kotisivuilla netissä kommentoidaan asian tiimoilta seuraavasti:

Suomi on Euroopan unionin harvimmin asuttu maa. Yhdyskuntarakenteestamme johtuen henkilöautoa tarvitaan sekä harvaan asutuilla alueilla että kaupunkiseuduilla. Tämä on käynyt jo nyt selväksi tarinoista, joita Autoliitto kerää autoilijoilta. Autoliitto on pyytänyt suomalaisia kertomaan omat perustelunsa henkilöauton käyttöön osoitteessa www.autoliitto.fi/tarvitsenautoa.

– Suurimmalle osalle auto on välttämätön väline arjen pyörittämisessä. Ihmiset kulkevat autolla töihin ja harrastuksiin, hakevat lapset päiväkodista, käyvät kaupassa ja hoitamassa vanhaa isää tai äitiä. Mökille ei pääse ilman henkilöautoa ja kotimaanmatkailu sujuu parhaiten autolla. Oma auto valitaan matka-aikojen, mukavuuden ja turvallisuuden takia tai yksinkertaisesti siksi, että muita vaihtoehtoja ei ole, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen kertoo.

– Auton tarve ei katoa autoilua haittaamalla tai tekemällä siitä entistä kalliimpaa. Tämä olisi päättäjien hyvä muistaa.”

Jätä kommentti