Kari Suhonen jatkaa Varkauden Teatterin johdossa

Spread the love

Varkauden Teatterin toiminnasta vastaavan Varkauden Teatterin kannatusyhdistys ry:n hallitus päätti kokouksessaan torstaina 23.8.2018 jatkaa teatterinjohtaja Kari Suhosen työsopimusta ja muuttaa sen samalla toistaiseksi voimassa olevaksi. Varkauden Teatterin henkilökunta oli yksimielisesti Kari Suhosen sopimuksen jatkamisen kannalla.

– Teatterin johtamisessa minulle tärkein asia on pitää huolta työntekijöistä, sanoo Kari Suhonen ja jatkaa, että teatteriesitys syntyy ihmisten yhdessä tekemästä työstä.

– Kun henkilöstö voi hyvin ja on motivoitunutta, syntyy hyvää teatteria. Varkauden Teatteri on sopivan kokoinen, jotta sitä voi johtaa suhteessa jokaiseen työntekijään. Toki meillä on edelleen viiden työntekijän vaje tämän hetkiseen toiminnan volyymiin nähden. Eli työsarkaa riittää…

Kari Suhonen kertoo pullahtaneensa maailmaan Varkaudessa ja olevansa lähtöisin kotoisin Joroisista. Suhonen sanoo tuntevansa tai ainakin kuvittelevansa tuntevan alueen ja sen ihmisten sielunmaisemaa. Tätä asiaa hän pitää ohjelmistoa mietittäessä ensiarvoisen tärkeää.

Kari Suhoselle Varkauden Teatteri on tuttu talo.

– Minun ensimmäinen vakituinen kiinnitykseni näyttelijänä oli täällä 1984-89. Vietettyäni 30 vuotta muissa teattereissa, alkoi tuntua tärkeältä palata tänne.

– Nämä kolme ohjenuoranani ollutta asiaa – henkilökunnan hyvinvointi, juuret ja kotiinpaluu – ovat vuosien myötä vahvistuneet ja viitoittavat tietä eteenpäin, hän sanoo.

Suhonen aloitti Varkauden Teatterin johtajana elokuussa 2015, jonne hän siirtyi Kajaanin Kaupunginteatterista. Kajaanin kiinnitystä edelsivät näyttelijän vakanssit Kokkolan Kaupunginteatterissa vv. 1989-1993, Vaasan Kaupunginteatterissa vv. 1993-1993 ja Kokkolan Kaupunginteatterissa vv. 1994-1995.

Varkauden Teatteri on 105-vuotias ammattiteatteri Savon sydämessä. Teatteri tuottaa vuosittain 4-6 omaa ensi-iltaa. Lisävärinä kuukausittaiset Klubi-illat, Vekara-Varkaus -esitykset & TeatterinTaikaa -intensiivukurssit sekä tähtivierailut.

Jätä kommentti