Syyskuun Hävikkiviikolla tapahtumia Varkaudessa ja Joroisissa

Spread the love

Valtakunnallista ruokahävikin vähentämisen viikkoa, Hävikkiviikkoa, vietetään syyskuussa 10.–16.9.2018. Viikon aikana nostetaan esille ruoan arvostusta sekä herätellään ajattelemaan hävikkiin päätyvää ruokaa ja siitä aiheutuvia turhia kustannuksia. Ruokahävikin vähentämisellä on merkittävä rooli puhuttaessa ympäristövastuullisuudesta, ilmastovaikutuksista ja resurssiviisaudesta.

Suomalainen heittää vuosittain hukkaan keskimäärin yli 20 kiloa syömäkelpoista ruokaa. Ruoan lisäksi haaskaamme samalla tärkeitä ravintoaineita, typpeä ja fosforia. Ruokahävikistä pulitamme yhdessä vuosittain 500 miljoonan euron turhan ruokalaskun, 500 euroa per perhe. Hävikkiin päätyy kotitalouksista etenkin leipätuotteita, valmisruokaa, hedelmiä ja vihanneksia.

Hävikkiviikolla halutaan nostaa esiin ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä erityisesti kuluttajille. Varkaudessa teemaviikko käynnistyy tiistaina 11.9. Soisalo-opiston Kahvila Kreetasta, jossa on tarjolla säästösoppaa ja infoa klo 10.30-13.00. Ruokahävikkitietoutta jaetaan myös K-Citymarketissa torstaina klo 12-18.

Joroisten ja Waltterin kouluilla infotaan koululaisia ruokailujen yhteydessä maanantaina ja keskiviikkona.

Teemaviikkoa on suunniteltu yhdessä KierRe- ja Savon Silmut -hankkeiden sekä Soisalo-opiston kanssa. Soisalo-opistolla on Kestävän kehityksen sertifikaatti, joten opiston toiminta-arvoissa näkyy myös ekologinen kestävyys.

Jätä kommentti