Uutta pontta ukulelensoittoon uudesta oppikirjasta

Spread the love
Nyt julkaistu Ukulele kompista sooloon -kirja antaa muun muassa vinkkejä, miten jatkaa ukuleleharrastusta eteenpäin. (Kuva: Aviador Kustannus)

Suomalainen ukuleleharrastus sai lisäpontta viime vuonna ilmestyneestä, Arto Julkusen ja Markus Rantasen laatimasta teoksesta Suuri ukulelekirja. Hurjan suosion saavuttanut oppi- ja historiakirja sai 3.8.2018 odotetun jatko-osansa, Ukulele kompista sooloon – harrastajan kirja. Kokeneiden ukulelekouluttajien ja -aktiivien laatima teos näyttää ukulelisteille yksityiskohtaisesti, miten jatkaa harrastusta eteenpäin ja teos tarjoaa vinkkejä myös ukulelebasisteille ja yhtyesoitosta kiinnostuneille. Teorian sivussa Ukulele kompista sooloon kertoo ukuleleharrastajien tarinoita musiikkiuransa varrelta.

Kirjojen, Suuri ukulelekirja ja Ukulele kompista sooloon, tekijät ovat suomalaisten ukulelepiirien tunnettuja nimiä ja vankkoja ukuleleosaajia. Arto Julkunen (s.1960) on psykologi, ukulelekouluttaja ja -tapahtumajärjestäjä sekä kevyen musiikin kulttuurihistorioitsija. Markus Rantanen (s.1981) on eri musiikkilajeihin laajasti perehtynyt musiikin maisteri, joka viime vuodet on keskittynyt ukuleleopetukseen eri-ikäisille oppilaille.

Jätä kommentti