Päivä Harjurannalla lauantaina

Spread the love

Tänä vuonna kesän paras päivä vietetään Harjurannalla lauantaina 28.7. Harjurannan Kyläyhdistyksen perinteinen kesätapahtuma on osa kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta, ja päivän aikana on mahdollisuus tutustua kylän eri kohteisiin teemalla Kulttuuriperintömme: Kun mennyt kohtaa tulevan.

Mukaan tapahtumaan on saatu käyntikohteita eri puolilta Harjurannan kylää: Soukanharjun tilalla Petkelniemessä on tarjolla talutusratsastusta, Humisevan Harjun tilalla voi tutustua maatilan elämään ja nähdä lehmiä laiduntamassa, sekä nauttia pellon laidalla Finn Angus -pihvilihaa osuuskunnan edustajan grillistä tai Latokahvilan antimia ihaillen samalla harjurantalaisen kesäasukkaan, Paula Laurikaisen, taidetta. Härmäniemessä on avoimet ovet Honkaniemen kotimuseossa, joka on tuttu Yhdessä Harjurannalla – tarinoita elävästä kylästä -dokumentista.

Harjurannan upeisiin luontokohteisiin pääsee tutustumaan Peisin luonto- ja kuntopolulla Joenmäenvuorella sekä Kotakallion luonto- ja ajatelmapolulla Härmäniemessä. Harjurannan luontokirkko tarjoaa oivan hiljentymispaikan kiireen keskelle.

Kylätupa avaa ovensa klo 12, jolloin vierailijat pääsevät tutustumaan salissa esillä olevaan Aimo ja Matti Nissisen taidenäyttelyyn DadSon. Insinöörinä työuransa tehnyt, vapaa-ajallaan kuvaamataidetta harrastanut Aimo (1955-1997) asui perheineen 80- ja 90-luvuilla USAssa, mutta kesäpaikka on aina ollut Harjurannalla. Aimon poika Matti (s. 1982) tekee ArtGrid-taidetta Sveitsissä.

Harjurannan Nuorisoteatteri esiintyy “Askon Areenaksi” nimetyssä kesäteatterissa klo 14 Hotelli Harjunhumina -trilogian osalla Kesäkarkelot. Heti näytelmän jälkeen on vuorossa yhteislaulua, jonka esilaulajina toimii musiikkiryhmä Aurinkoiset. Musiikkia on tarjolla myös myöhemmin illalla, kun kylätansseja tahdittamaan saapuu varkautelaisten hyvin tuntema Orkesteri Illanvarjo. Illan pääesiintyjänä on The Voice of Finlandin finalisti Mia Suszko.

Perheen pienimmille on tarjolla pomppulinna, keppihevosten esterata sekä pihapelejä. Iltajuhlassa klo 18 palkitaan kyläläisten esitysten perusteella valitut Vuoden harjurantalainen, Vuoden yrittäjä, Vuoden nuori harjurantalainen sekä mahdolliset erikoisdiplomien saajat. Kylätuvan uusittu kahvio ja keittiö – Korona kahvio – vihitään käyttöön tapahtumassa ja se palvelee kävijöitä klo 12 alkaen iltamyöhään saakka yhdessä perinteikkään Martin Pubin kanssa.

Päivä Harjurannalla lauantaina 28.7.2018 Käyntikohteet ja aikataulu (muutokset mahdollisia):

Peisin luonto- ja kuntopolku
Opastus Harjurannantien varrelta, n. 8km Könönpellon rampilta. Avoinna kävijöille koko päivän.

Soukanharjun tila
Talutusratsastusta (2€) Lola-ponilla klo 12-16, os. Petkelniementie 33.

Harjurannan luontokirkko ja Peisin laavu
Opastus Joenmäentieltä. Avoinna kävijöille koko päivän, lukuun ottamatta klo 14.00-15.30.

Humisevan Harjun tila
Latokahvila avoinna klo 9-18, os. Mankilansaarentie 178B. Maatilan elämää, lehmiä laiduntamassa, Finn Angus osuuskunnan edustaja Janne Räisänen grillaa makkaraa ja hampurilaisia klo 10-13, Paula Laurikaisen taide- ja myyntinäyttely.

Harjurannan Kylätupa
Korona-kahvio avoinna klo 12 alkaen
Martin Pub avoinna klo 16 alkaen
Taidenäyttely “DadSon” Kylätuvan salissa avoinna klo 12 alkaen, esillä Aimo ja Matti Nissisen – isän ja pojan – taidetta.
Big Wheels People’s Choice 2018 -voittaja Chevy Kustom 1954 näytillä klo 12-14.
Sanat On Oy:n puheterapeutti Tarja esittelee esteettömän viestinnän (AAC) keinoja klo 12-16.
Lapsille pomppulinna, keppihevosten esterata ja pihapelejä kaukalossa.
Klo 16-17 yhteislaulua Aurinkoiset-musiikkiryhmän tahdittamana
Klo 18 iltajuhla Askon Areenalla, puheita ja palkitsemisia sekä musiikkiesityksiä
Klo 18.45 kylätanssit, esiintymässä Orkesteri Illanvarjo
Klo 21 Mia Suszko esiintyy

Harjurannan Kesäteatteri “Askon Areena”
Harjurannan Nuorisoteatteri: Hotelli Harjunhumina – Kesäkarkelot Esitys klo 14-16, kesto 2 h, sis. väliaika 20 min. Tiedustelut: 040 570 5185 / Jussi tai www.nuorisoteatteri.org

Honkaniemen kotimuseo
Avoimet ovet ja esittelyä klo 12-15, os. Honkaniementie 150.

Kotakallion luonto- ja ajatelmapolku
Lähtöpaikka Härmäniementie 450. Avoinna kävijöille koko päivän.

 

Lisätietoja myös tapahtumasivulla Facebookissa https://www.facebook.com/events/171906966741997/

Kohteet esitelty Google mapsin kartalla https://www.google.com/maps/d/u/1/viewer?mid=1TyjkV5GgDnzTguhMyzlT_ZZSA31HHrfc&ll=62.25351985248557%2C28.09749695000005&z=12 

sekä YouTubessa https://youtu.be/i9NsaXPCyvE.

Jätä kommentti