Humisevan Harjun tila mukana Päivä Harjurannalla -tapahtumassa

Spread the love

Harjurannan perinteinen kylätapahtuma levittäytyy tänä vuonna alueen tiloille ja luontokohteisiin. Humisevan Harjun tila on mukana Päivä Harjurannalla -tapahtumassa lauantaina 28. heinäkuuta klo 9-18. Finn Angus Osuuskunnan edustaja on paikalla klo 10-13.

Tapahtumapäivänä vierailijat voivat tutustua maatilan elämään, laiduntaviin eläimiin sekä Latokahvilaan. Humisevan Harjun tila on pitkät perinteet omaava maatila, jolla on harjoitettu maataloutta Paukkosten suvun toimesta yli sadan vuoden ajan. Tilan nykyinen isäntäpari Atte ja Riika Paukkonen ovat tapahtumapäivänä tavattavissa.

Humisevan Harjun tila on luomu kasvinviljelytila ja kesäisin pelloilla laiduntaa aberdeen angus -karjaa. Laidunnus on järjestetty yhteistyössä varkautelaisen Nurkkalan tilan kanssa, joka on mukana Finn Angus Osuuskunnassa. Osuuskunnan projektityöntekijä Janne Räisänen on tavattavissa tapahtumapäivänä klo 10-13, jonka aikana tarjolla on myös hampurilaisia ja grillimakkaraa. 

Latokahvilalla on käynnistymässä kolmas kesä. Latokahvilassa tarjoillaan luomutuotteita ja leivonnaiset valmistetaan paikanpäällä. Nostalgian ystäville tilalla on paljon nähtävää, kuten vanhoja maatalouteen liittyviä koneita ja työkaluja. Esillä on lisäksi harjurantalaisen kesäasukkaan Paula Laurikaisen taidemaalauksia. Latokahvila on avoinna vielä heinäkuun ajan perjantaista sunnuntaihin kello 15-18 sekä tilauksesta muinakin aikoina.

Jätä kommentti