Warkaus Pit Stop 523 – pysähtymisen paikka Saimaan rannalle

Spread the love

Järjestyksessään kolmatta kertaa toteutuva Warkaus Pit Stop lauantaina 21.7. on useiden toimijoiden tuloksena syntynyt tapahtuma useassa eri kohteessa, pääosin Varkauden Wanhassa kaupungissa Päiviönsaaressa. Päiviönsaaren toimijat ovat olleet aktiivisia ja hyvä niin – Warkaus Pit Stop 2018 tarjoaa monenlaista koettavaa keskikesällä keskellä Itä-Suomea, 5- ja 23-teiden ja Saimaan syväväylän varrella.

Jos palataan tapahtuman alkuperäiseen ideaan, niin tavoitteena on ollut, että Pit Stop -tapahtumalla voidaan näyttää, että heinäkuussakin Varkaus on elinvoimainen ja vetovoimainen kaupunki, jossa tapahtuu. Ja tapahtuu koko Keski-Savossa – esimerkiksi Beach Volley -turnaus Leppävirran Timolan uimarannalla, Joroisten Musiikkipäivät, Joroisissa Finntriathlon -kisa ja Pieksämäellä Big Wheels -tapahtuma – muutamia mainitakseni.

Warkaus Pit Stop 2018 -tapahtuman yhtenä keskeisenä asiana on Varkauden Seudun Wamdy ry:n järjestämä Peräkärrykirppis klo 9 alkaen Navitaksen parkkipaikalla ja Varkauden Kotiseutukeskuksessa, joka on avoinna. Lapsille ja nuorille on tarjolla jigikalastukseen opastusta Pirtinvirralla ja Warkauden Klubin pihamaalla on mahdollisuus kokeilla ja harrastaa mölkkyä ja tulla kisaamaan ihan spontaanisti joukkueen kanssa.

Opastetulle kävelykierrokselle Paiviönsaaressa on lähdetään Varkauden museoiden edustalta klo 11 – oppaana Ruukin mamselli Karoliina, joka johdattaa kierrokselle tarinoimalla menneisyydestä, rakennuksista ja henkilöistä. Tarinoiden taikaa on Taidekeskus Väinölässä Postikorttipäivän merkeissä vuoden 2018 postikorttitaiteilija Minna Lehväslaihon opastuksella puoliltapäivin alkaen ja ILOA Naivistit Varkaudessa -näyttely avautuu aamukymmeneltä. Kuvataiteeseen liittyen TaideVarkaus 60+ -näyttelyn teoksia on viidessä paikassa – Varkauden museoilla, Warkauden Klubilla, Keskuskonttorilla, Ravintola Kaks Ruusussa ja Paulan terassilla museoiden vierustalla. Rock Your ArtNykytaiteen uudet tuulet -näyttely on Vanhassa Postitalossa. Joroisten Musiikkipäiviin liittyen puoliltapäivin Warkauden Klubilla esiintyy Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis konsertissaan Maailman ympäri ja iltakuudelta Warkaus-salissa on Wagner-musiikkidraama Kaipuun syleilystä autuuden valoon.

Vuosien tauon jälkeen lauantaina 21.7. pelataan Varkaudessa tennisturnaus – LM LakiMajakka Open 2018. Nykyisellään n. 15 km säteellä Varkauden keskustasta katsottuna on neljä tenniskenttää, joilla turnaus pelataan. Kaksi kenttää on Kosulanniemessä, yksi kenttä Taipaleen Matkailukeskuksen yhteydessä ja yksi kenttä Leppävirran Niemilomien läheisyydessä. Taipaleen Matkailukeskuksen yhteydessä ollut tenniskenttä on tänä kesänä entisöity ja kunnostettu, lauantaina 21.7. tennisturnauksen yhteydessä vietetään Hukka-Pallon uuden tenniskentän avajaisia.

Jätä kommentti