Ensimmäiset uudet taksiluvat myönnetty – opetuslupia haettu ennätysmäärä

Spread the love

Trafi on myöntänyt ensimmäiset uuden liikennepalvelulain mukaiset taksiliikenneluvat ja taksinkuljettajien ajoluvat. Myös heinäkuun alun ajokorttikoulutuksen uudistukset ovat innostaneet hakemaan opetuslupia ennätystahtia.

Uusia taksiliikennelupia on haettu heinäkuun neljän ensimmäisen päivän aikana jo 1500 ja kaikkineen liikennelupiin liittyviä hakemuksia tai ilmoituksia on tullut lähes 2700.

– Taksilupien myöntäminen on lähtenyt hyvin liikkeelle ja yli sata uutta taksiyrittäjää on jo saanut lupansa. Uusia hakemuksia tulee yhä runsaasti, mutta suurin kärki näyttää tasoittuneen. Pyrimme purkamaan ruuhkaa mahdollisimman nopeasti ja laitammekin heti tiedon sähköpostitse myönnetystä luvasta tai rekisteriin tehdystä ilmoituksesta hakijalle, kertoo osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

Tarkempaa aluekohtaista tietoa lupien jakautumisesta saadaan lupien käsittelyn myötä. Trafi käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä ja tähän mennessä käsitellyistä luvista noin puolet on myönnetty pääkaupunkiseudulle. Uudet taksiliikenneluvat ovat valtakunnallisia.

Taksinkuljettajan ajolupakokeeseen sekä paikallistuntemuskokeeseen on osallistunut kolmen ensimmäisen päivän aikana yli 70 henkilöä. Taksinkuljettajien ajolupia on haettu ensimmäisien päivien aikana noin 150 ja niitä on myönnetty yli 100. Ajoluvat tulevat postitse hakijoille.

Keskimäärin taksinkuljettajan ajolupia on ennen lakiuudistusta myönnetty noin 50 viikossa.

Uusia opetuslupia ennätysvauhtia

Heinäkuun alun muutokset näkyvät myös ajokorttikoulutuksen puolella ja uusia opetuslupia on haettu ennätysmäärä. Trafi on vastaanottanut heinäkuun alkupäivinä yli 2000 opetuslupahakemusta ja uusia opetuslupia on myönnetty jo lähes 900.

– Ajokorttikoulutuksen uudistamisen yhtenä tavoitteena oli, että turvalliseksi kuljettajaksi oppimisen reitit olisivat jatkosta entistä monimuotoisempia ja esimerkiksi opetuslupaopetusta voi hyvin käyttää myös muun opetuksen rinnalla. Opetuslupien saama hakuryntäys onkin erittäin positiivinen uutinen ajokorttikoulutuksen uudistamisen näkökulmasta, jatkaa Pylväs.

Uusia henkilöautokortin ajokokeita on suoritettu kolmen ensimmäisen päivän aikana jo yli 350 ja mopon käsittelykokeita noin 450.

Jätä kommentti