Katukalastus rantautui Varkauteen

Spread the love
(Klikkaa kuvaa suuremmaksi.)

Street fishing eli katukalastus on kalastamista urbaanissa ympäristössä, usein aivan keskustojen tuntumassa. Katukalastusta luonnehtivat rentous ja helppous, sillä katukalastajan ei tarvitse varustautua vaellusrinkalla, saappailla ja hyttyskarkotteilla. Ei myöskään tarvita kesämökkiä eikä venettä, ja kalaa on.

 

 

VaPa Varkaus ry ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry (SVK) järjestivät Street fishing -kilpailun kaksihenkisille joukkueille Varkaudessa alkuillasta keskiviikkona 27.6. Kisaan osallistui 16 joukkuetta.

Kisassa oli yksi sarja, jossa mitattiin neljä pisintä kalaa ja yhteispituus ratkaisi paremmuuden. Kalat mitattiin kilpailun jälkeen kilpailukeskuksessa tai ne voi halutessaan vapauttaa, jolloin valokuvat toimivat todisteina. Kalat, joita ei vapautettu, tuli lopettaa saaliiksi saamisen yhteydessä.

Ranskasta muualle Eurooppaan

(Klikkaa kuvaa suuremmaksi.)

Street fishingin suosio nousi kuluvan vuosikymmenen alussa Ranskassa, Pariisissa, josta se levisi nopeasti moniin muihinkin Euroopan maihin ollen nykyään erittäin suosittua myös muun muassa Hollannissa, Belgiassa, Britanniassa, Saksassa ja Ruotsissa. Erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset ovat ottaneet katukalastuksen omakseen ja he ovat verranneet saamaansa kokemusta videopelien pelaamisen tuottamaan adrenaliinipiikkiin.

Viime vuonna Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) Lähelle kalaan -hanke järjesti ensimmäiset Street fishing -kilpailut seitsemässä Suomen kaupungissa. Uusi kilpailumuoto sai positiivista palautetta ja tänä vuonna kisat järjestettiin 13 paikkakunnalla.

Jätä kommentti