Uusi viehekalastuskilpailu oli menestys

Spread the love

Lajinsa ensimmäinen Viehekalastuksen SM järjestettiin menneenä viikonloppuna Säkylän Pyhäjärvellä. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) Koolla on väliä -hankkeen uusi kilpailukonsepti, Lomakeskus Sieravuoren erinomaiset puitteet sekä suosiolliset sääolosuhteet tarjosivat viehekalastuksen harrastajille upean viikonlopun vastuullisen kalastuskilpailun merkeissä.

Viikonloppuna miteltiin erillisinä päivinä ahvenen ja hauen lajikohtaisista Suomen mestaruuksista. Niissä parhaiten menestyneet palkittiin lisäksi Viehekalastuksen SM-mitaleilla. Kaksihenkisten venekuntien tavoitteena oli kalastaa Pyhäjärvestä viisi mahdollisimman pitkää ahventa ja haukea. Saaliskalat tuli mitata heti veneessä ja kuvatodisteet toimittaa kännykällä tuomaristolle tarkistettavaksi. Kohdelajeilla oli käytössä sekä ala- että ylämitat, ja välikoon kaloja venekunnilla oli mahdollisuus ottaa saaliiksi. Bonuksena niistä keitettiin Lomakeskus Sieravuoren toimesta erittäin maukasta kalasoppaa, jota nautittiin sunnuntaina palkintoseremoniaa odotellessa.

Kautta aikojen ensimmäisen ahvenen viehekalastuksen Suomen mestaruuden nappasivat Hirvensalmen Kalamiehiä edustaneet Hannu Rautiainen ja Tuomas Tanttu. Heidän viidellä pisimmällä raitapaidallaan oli mittaa yhteensä 161 senttimetriä. SM-Hauen voitto meni vuorostaan K.P Baits 3 -venekunnalle, eli Jussi Jokiselle ja Valtteri Sirénille tuloksella 404 senttiä. Sama venekunta onnistui lopulta viemään myös historiallisen ensimmäisen Viehekalastuksen Suomen mestaruuden nimiinsä. Voittajat saivat kultamitaleiden ja kiertopalkinnon lisäksi myös 16 000 euron arvoisen venepaketin omakseen. Viehekalastuksen joukkuesarjan Suomen mestariksi taisteli Pro Kalastus Oy.

Kilpailukonsepti oli rakennettu harkitusti ja tarjosi jännitystä myös kisaan osallistumattomille. Lomakeskus Sieravuoren pestaamana Kalastajan Kanava taltioi viikonlopun etenemistä videoille, joista osa välitettiin suorina lähetyksinä kilpailun fb-sivuille (www.facebook.com/viehekalastuksenSM). Lisäksi kilpailun nettisivuilta pystyi seuraamaan lähes reaaliajassa tulosten muuttumista koko viikonlopun ajan.

Koolla on väliä -hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Jätä kommentti