Ruusu RootsRock Fest kesäauringon paisteessa Varkaudessa

Spread the love

Mahtavaa. Tosi maukas kattaus musiikkia Ravintola Kaks Ruusun pihamaalla lauantaina 16.6.2018 – Ruusu RootsRock Fest – todella kesäisessä aurinkosäässä iltaan saakka. Kuten festarin juontaja, YLE:n Kantritohtori Teppo Nättilä totesi, tapahtumasta oli kiittäminen Raimo ja Anne Pakarista, Jam Step ry:tä ja varmasti kaikkia tapahtuman järjestelyissä mukana olleita ja itse festarin kulkuun toimijoina olijoita – porukka teki sen yhdessä. Promoottori Raimo Pakarisen mukaan lippuja myytiin viitisensataa.

Ja paljolti festarin artistipuolella oli savolaislähtöisyyttä – esimerkiksi Maria Hänninen, Jaku Havukainen ja Erja Lyytinen. Ja kyllä esiintymislavalla oli muutoinkin bändeissä keskisavolaista musiikkiväkeä.

Lyhyesti kerrottuna festarin artistikaarti: Duo Maria Hänninen ja Jaku Havukainen, Old Ravens Blues Band, Jaku Havukainen Band, Doctor´s Order ja Erja Lyytinen. Unohtamatta toki Ukevoxia, joka urakoi bändien lavalle ja pois ”siirtymävaiheiden” ajan.

Festariväelle paljon tuttua musiikkia. Oma historiallinen vaihe oli Doctor´s Orderin jäähyväiskeikka. Varkaudessa bändiä kuultiin – vaikka varsinainen keikkailu oli jo jokunen aika sitten päätetty päättää. Varkaus oli paikka, jossa bändi halusi heittää varsinaisen jäähyväiskeikkansa, jossa kolmikko suorastaan ”kipinöi” yhteissoitollaan – ja sai myös väen jonoon liikkeelle soitollaan ”Baby Elephant Walk”.

Maailmaa jo paljolti valloittanut Erja Lyytinen oli onnistuttu saamaan Varkauteen. Kiivas keikkatahti tässä vaiheessa listattu marraskuun loppupuolille saakka – Varkauden jälkeen seuraava keikka 18.6. Kaisaniemenpuistossa Helsingissä, jossa konserttikiertueensa avaa Santana.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Jätä kommentti