Suomeen uusi viehekalastuskilpailu

Spread the love

Erilaiset viehekalastuskilpailut ovat eläneet noususuhdannetta jo jonkin aikaa ja nyt olemassa olevien rinnalle nousee uusi tulokas – tai itse asiassa kolme. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) Koolla on väliä -hankkeen järjestämät SM-Ahven, SM-Hauki ja Viehekalastuksen SM järjestetään tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa. Pääroolissa ovat isomuksia jahtaavat kilpakalastajat sekä kilpailuvesistönä toimiva Säkylän Pyhäjärvi.
 
Säkylän Pyhäjärvellä 16.-17. kesäkuuta kilpaillaan ahvenen ja hauen lajikohtaisista Suomen mestaruuksista. Niissä parhaiten menestyneet palkitaan lisäksi Viehekalastuksen SM-mitaleilla. Kaksihenkisten venekuntien tuloskortissa otetaan huomioon viisi pisintä ahventa ja haukea. Niiden pyytämisessä saa käyttää kerrallaan vain yhtä vapaa ja viehettä. Saaliskalat mitataan heti veneessä ja kuvatodisteet toimitetaan kännykällä tuomaristolle.

Kilpailun kohdelajeille asetetaan ylämitat (ahven 35 cm, hauki 80 cm), joita lyhyempiä kaloja on joukkueilla mahdollisuus ottaa saaliiksi. Välikoon ahvenista keitetään kilpailijoille myös kalasoppaa. Muut kalat tulee vapauttaa elävinä. Sääntöjen ja suositusten avulla halutaan näyttää esimerkkiä vastuulliseen kalastukseen.
Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan perjantai-iltaan saakka osoitteessa www.viehekalastuksen-sm.fi.

Kilpailun palkintopöytä on katettu koreaksi. Voittajavenekunta saa omakseen 16 000 euron arvoisen venepaketin, ja jaossa on muitakin palkintoja kymppitonnin edestä. Arvopalkintojen lisäksi on kisasta luvassa niin livetulokset kuin -videotkin. Jälkimmäisen hoitaa urheilukalastuspiireissä tunnettu Kalastajan Kanava.

Livetulosseuranta päivittyy kilpailusivulle: www.viehekalastuksen-sm.fi
Livelähetykset ja videot julkaistaan kilpailun FB-sivuilla: www.facebook.com/viehekalastuksenSM

Ketkä ovat Suomen parhaat ahvenen- ja hauenkalastajat? Keillä on viehekalastus kokonaisuutena parhaiten hallussa? Se selviää 17.6. Lomakeskus Sieravuoressa (Sieravuorentie 117, Honkilahti), joka toimii tapahtuman kilpailukeskuksena.

Jätä kommentti