Avoimet Kylät Pohjois-Savossa vapaaehtoistyön voimannäyte kyliltä

Spread the love
(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

Avoimet kylät -päivä kesäkuun toisena lauantaina 9.6. on vapaaehtoistyön voimannäyte kyliltä. Pohjois-Savossa 16 kylää avaa ovensa, valtakunnallisesti yli 500 kylää.

Valtakunnallisesti Avoimet kylät -päivänä yli 500 kylää ympäri Suomen kutsuu kylään – Pohjois-Savosta mukana ovat Akkomäki, Etelä-Tuusniemi, Haluna, Hirvilahti, Kalliokylä, Kangaslampi, Konnuslahti, Korpijoki-Ohenmäki, Korpijärvi, Kotalahti, Lukkarila, Pöljä, Sorsakoski, Syvänniemi, Talluskylä ja Vehmersalmi. Valtakunnallinen tapahtumapäivä osoittaa, etteivät kylät ole suljettu maaseutuyhteisö vaan avointa yhdessä tekemistä ympäri Suomen. Suurin osa kesätapahtumista on kylille ja tehdään täysin vapaaehtoistyöllä.

Yhteisöt ovat kylien vahvuus ja tänä vuonna 9.6. niihin pääsee tutustumaan. Tarjolla on kaikenlaista tekemistä kirpputoreista karaokeen, valokuvasuunnistuksesta vastantekoon ja hyväntekeväisyydestä melontatapahtumaan. Tärkeintä on, että kyläläiset järjestävät itsensä näköistä ohjelmaa.

  Kylätoiminta on Suomen monipuolisin kansanliike: yhdessä tehdään paikallisesti sitä, mitä kyläläiset haluavat. Kylätoiminta on joustavaa pop up -toimintaa, joka taipuu ajan vaatimukseen. Avoimet kylät -päivä tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden lähteä katsomaan, mitä kaikkea maamme eläväisillä kylillä oikein on meneillään, kannustaa Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne.

  Kesätapahtumia on kylillä pitkin kesää ja isoin kylätoimijoiden vapaaehtoistyön ponnistus on Avoimet Kylät -päivä kesäkuun toisena lauantaina. Kylät tekevät talkoilla paljon oman alueensa eteen, muistetaan arvostaa jokaisen kylätoimijan antamaa aikaa oman alueen tapahtumien eteen, muistuttaa Pohjois-Savon Kylät ry:n kyläasiamies Merja Kaija.

Pohjois-Savossa on mukana sekä uusia kyliä että jo aiempina vuosina Avoimet Kylät -päivänä mukana olleita kyliä.  Kaikki Pohjois-Savosta mukana olevat kylät löydät www.pohjois-savonkylat.fi Avoimet Kylät.

Avoimet kylät on vuodesta 2015 järjestetty valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona järjestetään kylätapahtumia sadoissa kylissä ympäri Suomen. Päivä raottaa kylätoiminnan monipuolista sisältöä koko kansalle ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kyliin ajanvietto- ja asumispaikkoina.

Tapahtumajärjestelyistä vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, ja yritykset. Tapahtumaa koordinoi Suomen Kylät ry yhdessä maakunnallisten kyläyhdistysten ja paikoin Leader-ryhmien kanssa. Tapahtuman päiväksi on vakiintunut kesäkuun toinen lauantai.

Jätä kommentti