Leppävirran liikennepuisto avautuu Kivelässä

Spread the love

Leppävirran liikennepuisto avautuu tänä kesänä uudessa paikassa lauantaina 9.6. Vokkolan alueen rakennustöiden takia toiminta siirretään Kivelän koulun pihalle. Koulun pihalla voi ajaa polkuautoilla sekä lainata peli- ja leikkivälineitä liikennepuiston ohjaajilta. Palvelu on maksuton ja sopii parhaiten esi- ja alakouluikäisille.

Tänä kesänä palvelemme myös lainaamalla leikkivälineitä: hyppynarut, hulahulavanteet, katuliidut, lentopallot, jalkapallot, mölkky, mini-frisbeegolfrata, pomppupalloja, sulkapallopeli, jne. Näitä välineitä voi omatoimisesti ja maksuttomasti käyttää Kivelän koulun yläpihan nurmialueella, yläpihan asfaltoidulla alueella liikennepuiston radan ulkopuolella sekä koulun takapihalla olevalla beach-volley -kentällä. Välineet lainataan ja palautetaan liikennepuiston ohjaajalle Yläpihan nurmialueella on viihtyisä penkkialue istuskeluun ja vaikkapa eväiden syöntiin puiden varjossa. Koulun yläpihan lähellä on tilava pysäköintialue, josta on turvallista siirtyä liikennepuistoon.

Liikennepuiston aukiolokausi on 9.6.-27.7.2018 ja aukioloajat maanantaista perjantaihin klo 10-16. Liikennepuiston osoite on Suomalanpurontie ja ajo pysäköintialueelle Osuuspankin kulmasta. Pysäköintialueelle ajo Laivurintien suunnasta on kielletty.

Liikennepuisto on maksuton palvelu ja siitä vastaa Leppävirran kunnan nuorisopalvelut.

Leppävirran Vokkolan alueella sijaitseva liikennepuisto on ollut todella suosittu palvelu, viime kesäkaudella kävijöitä oli yhteensä 2 415. Liikennepuisto on kävijöille ilmainen kohde, siellä lapset voivat ohjatusti harjoitella polkuautoilla liikennekäyttäytymistä. Vokkolan alueen rakennustyömaat aiheuttavat tänä kesänä muutoksia suunnitelmiin siirtää liikennepuisto jääkiekkokaukaloon. Väistöalueena toimii Kivelän koulun piha. Liikennepuisto tulee jatkossa säilymään Vokkolassa, uusi rata tehdään jääkiekkokaukalon alueelle. Talvella kaukalo on edelleen luistelukäytössä, mutta kesäkaudelle siitä tulee uusi liikennepuisto. Uusi rata suunnitellaan yhdessä Liikenneturvan kanssa. Toiminta säilyy maksuttomana kunnan palveluna kuntalaisille ja matkailijoille.

Jätä kommentti